Túrabeszámolók


Baranya - Tolna

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
 Túra éve: 2015
MarkerTúra éve: 20152015.05.22 20:06:36
megnéz Marker összes beszámolója

 Baranya - Tolna „Nosztalgia 60”


"Sajnos olybá tûnik, mintha a "Baranya-Tolna Nosztalgia 60" nem túlságosan lenne kibékülve az égiekkel. Az idei túrakiírást újfent olyan heves esõzések vezették fel, amely elõzetesen semmi jóval nem kecsegtettek minket a hétvégével kapcsolatban, sõt! Sokakban joggal sejlett fel a tavalyi események rémképe, amikor annyira masszív égszakadás zúdult a Mecsekre, hogy a rendezõk kénytelenek voltak elnapolni az eseményt. Szerencsénkre ezúttal a nem túl kedvezõ elõjelek dacára is a végsõkig kitartottak a rendezés mellett, minek köszönhetõen egy sok szempontból is felejthetetlen túrnak lehettünk részesei...."


A részletes túrabeszámoló képekkel gazdagon illusztrálva az alábbi linken érhetõ el: itin3r.blogspot.hu/2015/05/baranya-tolna-nosztalgia-60.html

 
 
 Túra éve: 2014
MarkerTúra éve: 20142014.07.14 16:39:38
megnéz Marker összes beszámolója

 Baranya - Tolna "Nosztalgia 60"


"Az Yvette ciklon áldásos tevékenységének köszönhetõen idén júliusra csúsztak a hagyományosan májusi rendezésû "Baranya-Tolna" teljesítménytúrák. A két hónapos kényszerpihenõt követõen fokozott várakozás elõzte meg a túrát, hiszen 2009 után ismét megrendezésre került a 60-as táv, amirõl én eddig csak a "nagy öregek" elbeszéléseibõl hallottam. A túranaptáramban egyébként is stabil pont volt a "Baranya-Tolna 30", de most hogy dupla adagot kapunk belõle egyenesen kihagyhatatlannak ígérkezett........"


Részletes beszámoló képekkel az alábbi linken érhetõ el: http://itin3r.blogspot.hu/2014/07/baranya-tolna-nosztalgia-60.html


 

 
 
 Túra éve: 2013
nagybalintTúra éve: 20132013.05.13 16:03:45
megnéz nagybalint összes beszámolója

 Ezen a túrán elöször voltam.Nem akarok mesélgetni a lényeg annyi,hogy nagyon tetszett mert nagyon aranyos,segítõkész és kedvesek voltak a szervezõk.Az elsõ túrám volt ahol eltévedtem és 15km helyett 23-at mentem 2 óra késés után nemcsak hogy megvártak hanem oda adták a 8km-es táv kitûzõjét is.Mindenkinek ajánlom ezt a túrát a rendezõség miatt és amiatt hogy nincsenek nagy emelkedõk amiket meg kéne mászni.

 
 
 Túra éve: 2011
PlecsTúra éve: 20112011.05.19 09:30:15
megnéz Plecs összes beszámolója
Baranya-Tolna 30

Kisjubileumi, tízedik kiírása volt ez a túrának, ez pedig már önmagában is éppen elég ok lett volna arra, hogy meglátogassam, de bevallom, ennél azért többet nyomott a latban, hogy az elõzetes tanulmányozás során egyszerûen érdekesnek találtam az útvonalát. Miután a rendezõkkel való kapcsolatfelvételt követõen minden szükséges információt megkaptam, már nem volt kétséges, hogy a szombati napot Komló vidékén töltjük, s bizony, nagyon jó választás volt, egyáltalán nem is csalódtam benne!

Kellemes, amolyan családias kis túra ez, nem is túl hosszú, nem is túl nehéz, bárki számára teljesíthetõ, szóval éppen olyan, amilyenbe mindenki, aki kedveli a természetben való bóklászást, bátran belevághat! Az útvonala pedig nagyon szép és telis-tele van érdekességekkel, ami annak, aki azért nem ezen a vidéken van otthon, csak fokozza a túra élményértékét, szóval minek ragozzam feleslegesen, nekem biz' kifejezetten tetszett ez a túra, útvonalastól, rendezésestõl, ellátásostól, mindenestõl! 

Az egyetlen aprócska „baja”, hogy pont olyan idõszakban rendezik, amikor a hétvégi túrakínálat az éves maximumon van (nem néztem végig, de valószínüleg egész évben nincs még egy olyan hétvége, amikor egy hétvégén ennél több túra van, mint éppen május közepén, szóval nem lenne jó ötlet ezt kitenni a csúcsidõszakból, picit arrébb?), ezért, s csakis ezért nem leszek most annyira könnyelmû, hogy már most megígérjem, hogy jövõre is ott leszek!   

Ha van kedvetek megnézni a Kelet-Mecsek csodaszép tájain készült képeimet, ha tennétek egy virtuális túrát a Tolna megye legmagasabb pontján álló kopjafához, megnéznétek a Márévárat "felülrõl" vagy virtuálisan megízlelnétek a túra végén kapott frankó gyümilevest, a túrán készült fotókhoz vezetõ utat a honlapomon (www.plecs.hu) a tavaszi szekcióban keressétek!
 
 
 Túra éve: 2005
ImiTúra éve: 20052005.05.31 09:26:37
megnéz Imi összes beszámolója
Baranya-Tolna 60

Igazán szép idõvel kezdõdött. Sütött a Nap, felhõ egy szál sem. A bonyhádi pu-nál elõttem egy láthatóan mozgássérült fiú jelenkezett a 30-ra, remélem sikerült végigmennie – na, ezt hívom én TELJESÍTMÉNY-nek. A szép idõben gyorsan fogytak a km-ek, Hidas (a falu végén volt az ellenõrzõ pont, nem a központnál, mint tavaly) majd elõször a hidasi emelkedõ izzasztott meg. A gerincen végigsétálva Nagymányok és Váralja mellett elhaladva lejutotam Óbányára. Melegem volt, a kocsmában kénytelen voltam inni egy sört, szinte egyszerre leszaladt. Tovább az óbányai túristaúton haladtam (vajon kinek jutott eszébe zúzott kõvel leszórni a túristautat??), megelõzve egy kisiskolás csapatot. A Cigányhegyi emelkedõ újra megizzasztott, meg is kellett állnom pihegni. A hegyrõl lefelé elég nagy bozóton kellett lejönni, majd újra egy enyhe emelkedõ, majd lejtõmenet következett. A Vörösfenyõnél már nagyon szomjas voltam, ugyanis közben elfogyott a vizem is. Majdnem egy kancsó forrásvizet ittam és káposztás zsíroskenyereket ettem hozzá. Ekkor már nagyon meleg volt, olyannyira, hogy Magyaregregy elõtt nem is vettem észre a jelzést, kicsit túlfutottam, de az elsõ földúton jobbra le tudtam menni a faluba. A Cukrászdánál ismerõs arcok fogadtak, meg is beszéltük, hogy tavaly ezen a túrán is, az idén pedig a Tenkes 30-on találkoztunk. Idõben voltam, pontosan 6 órát jöttem, 5 km-es átlagot, ez egész jó. A sör és sütemény elfogyasztása után gyors zoknicsere, majd tovább. A falu utáni emelkedõ a tûzõ napon megint nehéz volt, elég sokat kivett belõlem, a vizem felét is megittam az emelkedõk legvégén. Aztán Jánosipuszta elõtt megint elnéztem egy jelzést, pedig egyértelmû volt. Ezzel megint majdnem egy órát és sok energiát veszítettem, négyen is megelõztek. Komló területén a betonon megint nehéz volt, le is cseréltem a bakancsot könnyû sportcipõre, ha nem lett volna 35 fok, kocogtam volna, de így csak mentem. Megint elfogyott a vizem, de sikerült pótolni. Egy emelkedõ betonút és egy köves lejtõ után elértem Mecsekfalut. Itt már kezdett égni a talpam, éreztem, hogy kezd hólyagosodni. De már mindjárt itt van Sikonda! Közben utolért egy gyorsléptû lány, aki 2 órával utánam indult és még hazaszaladt cipõt váltani! Szép lassan el is hagyott, Vágotpusztát már vagy 15 perccel hamarabb érte el. Ott tudtam meg, hogy tesitanár, tehát hivatalból ilyen gazella. Vágotpuszta után két komoly lejtõn is le kellett szaladni, majd kétszer át a patakon. A Melegmányi forrást fél nyolckor értem el. Nagyon szép hely, érdekes rajzolatot adott a patak vízesése a hegyoldalnak. Ittam a forrásvízbõl, kétszer is vettem a szõlõcukorból és mentem tovább. Nagyon lelassultam, de most már nincs messze a vége. Aztán egyszercsak meghallottam az autók zúgását és kiértem Árpádtetõre. Hát, éppen itt volt az ideje, mindkét talpam és sarokcsont alatti terület mélyen vízhólyagos, már nem sokáig bírtam volna.
Éppen 20:25 –re értem be, majdnem 14 órát jöttem. NEHÉZ VOLT.
A szervezés, az útleírás és a jelölés jó volt, az állomásokon mindenhol kedves emberekkel találkoztam, a végén a leves egyenesen csodás. Köszönet a SZERVEZÕK-nek.

Árvai Imre