Túrabeszámolók


Baranya - Tolna

PlecsTúra éve: 20112011.05.19 09:30:15
Baranya-Tolna 30

Kisjubileumi, tízedik kiírása volt ez a túrának, ez pedig már önmagában is éppen elég ok lett volna arra, hogy meglátogassam, de bevallom, ennél azért többet nyomott a latban, hogy az elõzetes tanulmányozás során egyszerûen érdekesnek találtam az útvonalát. Miután a rendezõkkel való kapcsolatfelvételt követõen minden szükséges információt megkaptam, már nem volt kétséges, hogy a szombati napot Komló vidékén töltjük, s bizony, nagyon jó választás volt, egyáltalán nem is csalódtam benne!

Kellemes, amolyan családias kis túra ez, nem is túl hosszú, nem is túl nehéz, bárki számára teljesíthetõ, szóval éppen olyan, amilyenbe mindenki, aki kedveli a természetben való bóklászást, bátran belevághat! Az útvonala pedig nagyon szép és telis-tele van érdekességekkel, ami annak, aki azért nem ezen a vidéken van otthon, csak fokozza a túra élményértékét, szóval minek ragozzam feleslegesen, nekem biz' kifejezetten tetszett ez a túra, útvonalastól, rendezésestõl, ellátásostól, mindenestõl! 

Az egyetlen aprócska „baja”, hogy pont olyan idõszakban rendezik, amikor a hétvégi túrakínálat az éves maximumon van (nem néztem végig, de valószínüleg egész évben nincs még egy olyan hétvége, amikor egy hétvégén ennél több túra van, mint éppen május közepén, szóval nem lenne jó ötlet ezt kitenni a csúcsidõszakból, picit arrébb?), ezért, s csakis ezért nem leszek most annyira könnyelmû, hogy már most megígérjem, hogy jövõre is ott leszek!   

Ha van kedvetek megnézni a Kelet-Mecsek csodaszép tájain készült képeimet, ha tennétek egy virtuális túrát a Tolna megye legmagasabb pontján álló kopjafához, megnéznétek a Márévárat "felülrõl" vagy virtuálisan megízlelnétek a túra végén kapott frankó gyümilevest, a túrán készült fotókhoz vezetõ utat a honlapomon (www.plecs.hu) a tavaszi szekcióban keressétek!