Mi a teljesítménytúra?

Mi a teljesítménytúra?


Tisztelt látogató, kedves leendő sporttárs! 
 

A teljesítménytúra egy előre meghatározott útvonalon rendezett túra, ahol az útvonalon adott időn belül kell végigmenni. 

Bárki részt vehet teljesítménytúrán, nem kell tagnak lenned semmilyen egyesületnél. 

 

Minden hétvégén  és ünnepnapon rendeznek teljesítménytúrákat: csak kiválasztod a tturak.hu túranaptárból a számodra megfelelőt, és jelentkezel a rajtban. 

Nem igényel különleges felkészülést egy túra teljesítése. A rendezvényeken általában választhatsz erőnlétednek megfelelőt a különböző hosszúságú és szintkülönbségű túrák közül. 

Mit nyújtanak a teljesítménytúrák? Elsősorban a szabadban, erdőn-mezőn való gyaloglás élményét. Másodsorban a rendezvények útvonalakat kínálnak, melyek egyszer az ismert kirándulóhelyeket érintik, máskor teljesen új, számodra ismeretlen helyekre vezetnek. Harmadrészt a túrákon társaságot találhat minden résztvevő – vagy egyedül lehet az, akinek magányra van szüksége a hétvégi kikapcsolódáshoz. 

Elismerésként és emlékül a rendezők általában kitűzőt vagy jelvényt, és oklevelet vagy emléklapot adnak a sikeres teljesítőknek.  

Egy túra költsége döntően az odautazástól, a rajtba jutás költségétől függ. A rendezvények szokásos nevezési díja 1000–2000 Ft.

Információt a túrákkal kapcsolatban az évente megjelenő nyomtatott túranaptárban (2018-tól már nem adjuk ki) vagy tturak.hu új teljesítménytúra naptárban, vagy régebbi túrákról a www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu honlapunkon találsz. A Teljesítménytúrázók Társasága összegyűjti a különböző egyesületek és magánszemélyek által rendezett túrák alapvető adatait, hogy ezzel megkönnyítse a tájékozódást és a választást. 

Köszönjük látogatásodat. Reméljük találkozunk – egy teljesítménytúrán. 
 
 

Dr. Jakab Annamária
az egyesület elnöke


Teljesítménytúrázók Társasága

Székhely: 1035 Budapest, Raktár u. 6. V/28. 
Levélcím: 1590 Budapest, Pf. 110.
E-mail: ttt.levelek@gmail.com