Túrabeszámolók


Pétfürdői Tavasz

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2011 2012 2013 2014 2015 2016 2017
 Túra éve: 2011
JakabTúra éve: 20112011.05.20 10:11:34
megnéz Jakab összes beszámolója

A Pétfürdõi tavasz túrán egyik túrázó a mosdóban hagyta az óráját. Megtaláltuk, Körmöczy Zolinál átvehetõ. Telefon: 06-30-221-4262.

 
 
soma-komaTúra éve: 20112011.05.16 19:43:12
megnéz soma-koma összes beszámolója

Pétfürdöi tavasz 26.


Kellemes laza túrát terveztünk fiammal a mai napra. Pétfürdõre esett a választás, a túranaptárból. Az elsõ próba az iskola felderítése volt, / rajt / melyet sikerrel teljesítettünk. A szervezõk szívélyesen fogadtak és a papírozás után bele is vágtunk az ismeretlenbe. Szokatlanul sûrûn voltak az elsõ ellenõrzõpontok. Szerintem a 4. ellenõrzõpont nem volt négy-öt kilométernél messzebb. Az egész túra legszebb és leglátványosabb része, tulajdonképpen ez a szakasz volt. Megemlíteném még Sólynál, Szt. István kardját, ami látványnak is szép volt, plussz kellemesen elbeszélgettünk a pontõrrel. A túra nehezebb és kevésbé látványos része ezután következett. A Balatoni kéken kellett haladni, ami egyes részeken nehezen volt követhetõ. Ha nehezen is, de sikerült nem eltévedni, a Pétfürdõi szõlõhegyig. Itt azonban rendesen elkavartunk, mint utólag kiderült, nem voltunk vele egyedül. Miután megtekintettük az egész szõlõhegyet, egy méhész segítségével nagyjából jó irányba kerültünk. Árkon-bokron át lejutottunk Pétfürdõ házaihoz, s miután vészesen fogyott az idõnk, az utolsó kilométert futva tettük meg. Sikerült beérnünk, s a célban kárpótolt minden fáradságért, az igényes emléklap és plakett. Az itt kapott elismerõ szavakat és kedvességet , külön köszönjük! Az ellenõrzõpontokon nagyon jó ellátást kaptunk és mindenki jó házigazda volt, köszönjük! Építõ jelleggel mondanám: az itineren nagyon hiányzott , hogy az  ellenõrzõpontok milyen távolságra vannak . Ennek hiányában csak találgattunk arról, hogy miként is haladunk.


De minden nem lehet tökéletes, ettõl még jól éreztük magunkat, jövõre találkozunk!

 
 
engelsfeldTúra éve: 20112011.05.14 20:48:00
megnéz engelsfeld összes beszámolója

Pétfürdõi Tavasz 26


Az idõjárás a kedvelt arcát mutatta, tehát semmi akadálya nem lehetett annak, hogy a Csongrád megyeiek által szervezett pétfürdõi rendezvény ne arasson nagy sikert.


Két meglepetés már a rajtnál kiderült, nevezetesen, hogy két település - Vilonya és Hajmáskér - a tervezettõl eltérõen kimarad a teljesítménytúra állomásai közül továbbá, hogy nem a hosszú kék sáv jelzéssel kezdünk. Azok számára, akiknek ez csalódást okozott, azoknak jó szívvel ajánlom Vilonyáról a http://www.vilonya.eu honlapot, akik pedig Hajmáskér mellõzése miatt szomorodtak el a sok izgalmat igérõ http://falanszter.blog.hu/tags/hajmáskér honlapi trakta megtekintését javasolom kárpótlásul.


A túra Pétfürdõtõl Sólyig tartó szakasza minden elismerést megérdemel a kitûnõ szalagozástól, a mosolygós, készséges pontõrökön át, a színvonalas ellátásig, utána azonban mintha a nagyvonalú rendezõk mindent a kék sáv jelzésre bíztak volna, szabadjára engedték az egyenetlen felkészültségû és tapasztaltságú túratársakat, mondván, csak beérkeznek valamikor a célba a jelzés mentén, nem olyan nagy dolog ez. Ígértek szalagozást is, volt is, csak nem ott, akkor, amikor szükség lett volna rá, így kedvét szegi a kudarc annak, aki most kapott volna rá a teljesítménytúrázás ízére.


Magamnak is, igaz csak három éve gyalogolok, legalább négyszer kellett korrigálnom, mert utat tévesztettem a nem látható vagy takarásban levõ illetve félrevezetõ jelzések miatt. Szükség lett volna még kettõ-három ellenõrzõ pontra és több megerõsítõ, nyomatékosító szalagra is ezen a - téveszthetetlennek hitt szakaszon. 


Az szép barangolás élményét, a tetszetõs kivitelû emléklapot és a nyakba akasztható egyedi kivitelezésû plakettet nagyon szépen köszönöm a rendezõknek.


A kedves, jóindulatú és derûs túratársaknak is megannyi köszönet.