Magas-Tátrai Barangolások 25/20

Túrabeszámolók (7 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõCsúcs Kulturális és Sport Egyesület
Levélcím: 1124 Budapest Zsámbéki utca 13.
Telefon: (30) 853-1947
e-mail: info@csucskse.hu
honlap: http://www.csucskse.hu
 
RendezõBorosnyay Balázs
Levélcím: 1124 Bp. Zsámbéki utca 13.
Telefon: (30) 853-1947
e-mail: info@csucskse.hu
honlap: http://www.csucskse.hu
 
honlap: http://www.csucskse.hu

Magas-Tátrai Barangolások 25
1
2009.07.25 Gy Nappal

Ó-Tátrafüred (Stary Smokovec) - Tarajka (Hrebienok) - Téry menedékház (Téryho chata) - Vörös-torony-hágó (Priecne sedlo) - Hosszú-tavi menedékház (Zbojnicka chata) - Tarajka (Hrebienok) - Ó-Tátrafüred (Stary Smokovec)

Rajt:Cél: Ó-Tátrafüred (Stary Smokovec) Sikló (Pozemná lanová dráha) alsó végállomásánál
Indítás: 6:00-8:20 óra Nevezési díj: 1100 Táv (térképen): 22,5 km Szint (térképen): 1350 m Szintidõ: 12 óra MTSZ pontszám: 105

Oklevél Kitûzõ Ital Édesség Szállás a rajtnál Szállás a célnál Sátrazás a rajtnál Sátrazás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Szintidő: 12 óra. (Kalauzidő: 8 óra 50 perc.) Extrém magashegyi túra. A Vörös-torony-hágón való átkelés a Magas-Tátra egyik leghosszabb, lánccal biztosított útja. Rendkívül kitett, jó kondíciót, szédülésmentességet igénylő veszélyes szakasz! Csak egy irányban járható.

Magas-Tátrai Barangolások 20
1
2009.07.25 Gy Nappal

Ó-Tátrafüred (Stary Smokovec) - Tarajka (Hrebienok) - Téry menedékház (Téryho chata) - Tarajka (Hrebienok) - Ó-Tátrafüred (Stary Smokovec)

Rajt:Cél: Ó-Tátrafüred (Stary Smokovec) Sikló (Pozemná lanová dráha) alsó végállomásánál
Indítás: 6:00-8:20 óra Nevezési díj: 1100 Táv (térképen): 17,5 km Szint (térképen): 1000 m Szintidõ: 10 óra MTSZ pontszám: 58

Oklevél Kitûzõ Ital Édesség Szállás a rajtnál Szállás a célnál Sátrazás a rajtnál Sátrazás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Szintidő: 10 óra. (Kalauzidő: 6 óra 20 perc.)

Mindkét távhoz:
Extrém, magashegyi túra!
Kizárólag előnevezés! Nevezési díj a 1100 (Ft/fõ), csak előzetesen (2009. június 30-ig!): Csúcs KSE Bszl.: 12011265-00116601-00100006 kérjük utalni.
Nevezési díj kedvezmény az összes távhoz 100 Ft. TTT, Magyar Turista Kártya Térkép: a Magas-Tátra turistatérképe.

Magashegyi túra. A TANAP szabályzata szerint szigorúan tilos a jelzett turistautakról való letérés, a szerpentinek rövidítése! A felsőbb régiókban, folyadék utánpótlásra csak a menedékházakban van lehetőség A Magas-Tátra mikroklímájából adódóan órák alatt szélsőségesen megváltozhat az időjárás, 2000 méter felett a orkánszerű szél mellett a havazás is lehetséges. Ezért jó idő esetén is szükséges a meleg ruha a hátizsákban. Extrém időjárási viszonyok esetén, csak a rövid táv kerül megrendezésre. Igen veszélyes és nehéz túra, amelyet csak a szellemileg és fizikailag egyaránt jól felkészült, nagy tereprutinnal rendelkező, térképkezelésben és tájékozódásban magas fokon jártas túrázó tud teljesíteni. A túrán mindenki saját felelősségére és veszélyére indul, a rendező kártérítést vagy egyéb jogorvoslati igényt semmiféle címen nem fogad el. A rendezőség minden résztvevőnek a túra napjára, a helikopteres mentésre is kiterjedő balesetbiztosítás megkötését javasolja. Részletesebb információk a honlapon olvashatók.
A rajt megközelítése: Vonattal: Poprádig, innen elektrickával (Tatranská elektrická zeleznica) Ó-Tátrafüredig (Stary Smokovec), majd gyalog a kb. 200 méterre levő Sikló (Pozemná lanová dráha) alsó végállomásáig. Kocsival: Parassapuszta-Zólyom (Zvolen)-Besztercebánya (Banská Bystrica)-Rózsahegy (Ruzomberok)-Liptószentmiklós (Liptovsky Mikulás)-Ó-Tátrafüred (Stary Smokovec) majd gyalog a kb. 200 méterre levő Sikló (Pozemná lanová dráha) alsó végállomásáig.
Szállás információ az összes távhoz (szállás a rajtnál és a célnál, ügyintézők, díj): Harminc főnek tudunk szállást biztosítani a jelentkezők sorrendjében péntek és szombat éjszakára ( a helyszín és az ár megtalálható a honlapon). A többieknek a szállást egyénileg kell megoldaniuk a Magas-Tátra alján lévő kempingekben, vagy hotelekben, panziókban, fizető vendégszolgálat házainál. A Magas-Tátrában sátorozni csak a kijelölt kempingekben szabad, egyéb helyen szigorúan tilos (büntetik)!
További infók a honlapon.

 

Letöltések száma: 3090. Módosítva: 2009.06.02