Túrabeszámolók


túra éve: 2016
D120K/D70K Keviczky József emléktúraTúra éve: 20162016.09.14 21:56:19
KEVICZKY JÓZSEF KEREKPÁROS TELJESÍTMÉNYTÚRA

Gyönyörű nyári időben rajtolt el a Békásmegyeri McDonald’s étterem elöl a Keviczky József emlékére rendezett kerékpáros teljesítménytúra. A három távra összesen 206 kerékpáros nevezett.

A Keviczky Józsi bácsi kerdvenc helyeit érintő túrán a 120 kilométeres táv kivételével a kizárólag a duna partján, síkon haladtak a kerékpárosok, de a legnagyobb távon is csak egy heggyel – Esztergomtól a Két-bükkfa nyeregig kellett felfelé haladni, majd innen legurulni a Békásmegyeri célig, ahol a kevésbé szerencsések kora délután jég- majd sima esőben teljesíthettek. A túrán nem csak saját kerékpárral, hanem az Árpád-hínál található BikeBerguson Kerékpárkölcsönzőben erre a napra bérelt kerékpárokkal is rajthoz álltak.

Kerékpáros Klubunk 2016. évben - immár harmadik alkalommal – hírdette meg Kerékpáros Teljesítménytúra Kupáját, melyet idén a Sopron Bank támogatott. A kupa keretében a három teljesítménytúránkon indulókat díjazzuk a teljesítésük alapján különböző méretű kupákkal. A 89 sikeres kupa teljesítő között a négy kategória mindegyikében a Sopron Bank ajándékcsomagjait és 1-1 értékes kerékpáros napszemüveget sorsoltunk ki.

 

 
 
 
Békás időfutam Budapest BajnokságTúra éve: 20162016.05.31 18:53:43

XI. kerékvár-Békás Időfutam Budapest Bajnokság   -   2016. április 3.

A kerékvár-Békás Időfutam Budapest Bajnokság, mely idén is a Magyar Kerékpáros Amatőr Bajnokság 2. futama volt gyönyörű nyárias és csak enyhén szeles idővel várta a Szentendrei-szigeten a több, mint 300 elő és helyszíni nevező versenyzőt. A rajt területét idén is Tahitótfalu Önkormányzata biztosította a verseny számára.

Az idei év női Budapest Bajnoka Szeghalminé Kenyó Anita (0:24:49.57) lett, több, mint 2 perccel megjavítva a tavalyi győztes női időt. A férfiaknál 2015. után ismét Somogyi Gergely (0:23:51.58 ) lett az első, saját idejét 40 másodperccel megjavítva.

A Budapesti Kerékpáros Szövetség és a kerékvár Kerékpárszervíz támogatásával a dobogósoknak érmek, a korosztályos első helyezettek a kupák és a Budapest Bajnokok részére mezek kerültek átadásra a támogatóink, a Dr. Kelen és a Nutrixxion ajándékai mellett.

A tavalyi év után idén is az első 100 előnevező a Fővárosi Önkormányzat támogatásával emblémázott technikai pólót is hazavihetett.

A részeltes eredménylista és a versenyen készült képek a www.bvkk.hu oldalon megtalálhatók.

 

 
 
Tour de Békás (gyalogos)Túra éve: 20162016.05.31 18:51:49

Tour de BÉKÁS Gyalogos Teljesítménytúra  -  2016. május 29.

A gyönyörű napos, nyári idő ellenére lassan érkeztek a gyalogosok a 6. Tour de Békás Gyalogos Teljesítménytúra indulói, a Budapest Kupa igazoló eseményére. Végül összsesen 105 induló teljesítette a Békásmegyer körüli hegyeken 5 illetve 11 kilométeres túrát.

Békásmegyeren a McDonald’s Étterem volt a kiinduló és cél állomás, ahol a sikeresen teljesítetők- vagyis mindenki - haza vihette a kitűzőt és az emléklapot.

Békásmegyeri „Vándor” Kerékpáros Klub

www.bvkk.hu

 

 
 
Békás (kerékpáros)Túra éve: 20162016.05.31 18:50:37

BÉKÁS Kerékpáros Teljesítménytúra - 2016. május 29.

Gyönyörű nyári reggel fogadta a 20. Békás Kerékpáros Teljesítménytúra három távjának teljesítőit. A Sporon Bank álta támogatott Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa első eseményének 35 kilométeres távját 58, a 63 kilométeres távját 39 és a 104 kilométerse távját 84 kerékpáros teljesítette.

A Pilis emelkedőinek fülledt párája után a Duna-kanyar szeles szaka fogadta a hoszabb távok kerekeseit, de a célban a Békásmegyeri Mc’Donald’s Étteremél, a teljesítménytúra bázisánál az étterem által felajánlott szendvics és üdítő mellett végig kellemes napos idő árta a folyamatosan érkezőket. A sikeres teljesítők a kitűzőn és az emléklapon kívül a szerencsések a CAOLA által távonkét felajánlott 3-3 kisorsolt ajándékát is hazavihették.

A biztonságos kerékpározás és közlekedés alapjait a rövid táv fordítójánál a Szentendrei RK szakembereivel üzemltetett kerékpáros ügyességi pályán lehetett gyakorolni.


Békásmegyeri „Vándor” Kerékpáros Klub

www.bvkk.hu

 

 
 
túra éve: 2015
D120K/D70K Keviczky József emléktúraTúra éve: 20152015.09.14 10:26:26

Idén 12. alkalommal rajtolt el a Békásmegyeri McDonald’s étterem elöl a Keviczky József emlékére rendezett kerékpáros teljesítménytúra. A három távra összesen 198 kerékpáros nevezett, de a idén is a legnépszerûbb a 120 kilométer volt, ahol 89-en indultak. A Keviczky Józsi bácsi kerdvenc helyeit érintõ túrán a 120 kilométeres táv kivételével a kizárólag a duna partján, síkon haladtak a kerékpárosok, de a legnagyobb távon is csak egy heggyel – Esztergomtól a Két-bükkfa nyeregig kellett felfelé haladni, majd innen legurulni a Békásmegyeri célig, amit idén a szembeszél nehezített. A Leányfalui Önkormányzat támogatásával a rövid táv fordítójában az ellenõrzõ állomásnál kerékpáros ügyességi pálya is várja a résztvevõket. A túrán nem csak saját kerékpárral, hanem az Árpád-hínál található BikeBerguson Kerékpárkölcsönzõben erre a napra bérelt kerékpárokkal is rajthoz álltak.


Kerékpáros Klubunk 2015. évben - immár második alkalommal – hírdette meg Kerékpáros Teljesítménytúra Kupáját. A kupa keretében a három teljesítménytúránkon indulókat díjazzuk a teljesítésük alapján különbözõ méretû kupákkal. Az idei évben MINI: 11 fõ - MIX: 28 fõ - MAXI: 23 fõ - EXTRÉM: 13 fõ teljesített sikeresen.

 
 
TA-BU Tatabánya-Budapest kerékpárosTúra éve: 20152015.06.29 11:09:08

A Ta-Bu Kerékpáros Teljesítménytúra 2015. június 28-i résztvevõit igen szeszélye, de atvalyinál mindenképpen kedvezõbb isdõjárás fogadta. A túra során többen, többszõr is eláztak, volt olyan induló aki mér nedves aszfalttal sem találkozott. A Csillaghegyi Közösségi Háznál reggel 7-tõl indult a 200 kilométert választó 23 versenyzõ. A 100 kilométers távot 70, míg a 30 kilométert 41-en választották. Ezen utóbbi 9 órási rajtra már néha szemerkélt az esõ. Az eseményre nevezõ 134 kerékpáros közül esõ, erõnléti illetve technikai problámák miatt végül 38-an érkeztek a be a célba a KATICA Házhoz Csillaghegyre.

 
 
Békás időfutam Budapest BajnokságTúra éve: 20152015.06.04 22:26:49

X. kerékvár-BÉKÁS Idõfutam Budapest Bajnokság 2015


A reggeli kellemes idõ után az elsõ rajt idõpontjára – szokás szerint – ismét feltámadt a szél és az egész verseny ideje alatt hol erõsebben, hol gyengébben de fújt és nehezítette a rajthoz álló 345 versenyzõ versenyzését. A verseny tisztaságára idén is a CBF Honda Egyesület motorosai ügyeltek a számos versenybíró mellett, akiknek sajnos idén is akadt dolga a versenyzõk szabálytalanságai miatt. Az idei év nõi Idõfutam Budapest Bajnoka Király Mónika (Arbo-Aske Graz) lett 2,5 perccel jobb idõvel a tavalyi gyõzteshez képest. A férfiaknál a Somogyi Gergely (G-Team) a tavalyi bajnoki gyõzelmet jelentõ eredménytõl 29 másodperccel elmaradva lett idén az elsõ és így 2015. év férfi Idõfutam Budapest Bajnoka. A dobogósok a Budapesti Kerékpáros Szövetség érmeit, a korosztályos elsõ helyezettek a BKSZ kupái és a bajnoki mezek mellett támogatóink, a Dr. Kelen, a Nutrixxion és a Bike Cafe ajándékait vehették át. A X. jubileum alkalmával az elsõ 100 elõnevezõ a Fõvárosi Önkormányzat támogatásával emblémázott technikai pólót is hazavihetett. A részeltes eredménylista és a versenyen készült képek a www.bvkk.hu oldalon megtalálhatók.

 
 
Tour de Békás (gyalogos)Túra éve: 20152015.06.03 17:51:59

5. Tour de BÉKÁS Gyalogos Teljesítménytúra


A reggeli rajtnál néha szitáló esõ ellenére nagy érdeklõdéssel zajlott az 5. Tour de Békás Gyalogos Teljesítménytúra, mely idén is a Budapest Kupa igazoló eseménye is volt. Az indulók a Békásmegyer körüli hegyeken tehettek 98 illetve 11 kilométeres túrát. Békásmegyeren a McDonald’s Étterem volt a kiinduló és cél állomás, ahonnan 126-an vágtak neki a két távnak és sikeresen teljesítették is és vihették haza a kitûzõt és az emléklapot.

 
 
Békás (kerékpáros)Túra éve: 20152015.06.03 17:50:39

19. BÉKÁS Kerékpáros Teljesítménytúra


Az éjszakai viharok és a reggeli esõ sem tántorította el akerékpárosokat a 19. Békás Kerékpáros Teljesítménytúra három távjának teljesítésétõl. Az idei Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa elsõ eseményének 33 kilométeres távjára 40, a 63 kilométeres távjra 48 és a 104 kilométerse távjra 72 kerékpáros nevezett, akik közl három kivétellel mindeki teéjesítette a választott távját. Az idei teljesítést a nedves úttesten kiívül a Pilis útjait áztató esõ kicsit nehezítette, de a nap végén célbaérõket gyönyõrû napsütés fogadta a Békásmegyeri Mc’Donald’s Étteremél, a teljesítménytúra bázisánál. A sikeres telejsítõk a kitûzõn és az emléklapon kívül az étterem szendvicsével és üdítõjével pótolhatták az elveszett energiáikat jutalmul. A biztonságos kerékpározás és közlekedés alpajait a rövid táv fordítójánál a Szentendrei RK szakembereivel üzemltetett kerékpáros ügyességi pályán lehetett gyakorolni.

 
 
túra éve: 2014
D120K/D70K Keviczky József emléktúraTúra éve: 20142014.09.16 17:43:51

 A Békásmegyeri "Vándor" Kerékpáros Klub 2014. szeptember 14. 11. alkalommal rendezte meg õszi kerékpáros teljesítménytúráját. Keviczky József emlékére rendezett túra három távján összesen 96 lelkes kerékpáros indult neki a nem túl kerékpáros barát idõben. Békásmegyeri McDolad’s Étteremnél vizes út és erõsen borult idõ fogadta a kerékpárosokat de útközben volt minden, vizes út, de volt ahol esett is és természetesen volt napsütés is. A teljesítménytúrát 94-en sikeresen be is fejezték és célban a Mc’Donalds támogatásával szendvicset és üdtõt fogyaszthattak és átvehették a kitõzõt és az emléklapot és lapozgathatta a Magyar Turista nyári számait.

Elsõ ízben volt támogatónk a Sporon Bank, aki az eseményre egyedi nyakba akasztó szalagot hozott és a távok indulói között csomagot sorsolt ki.

A legrövidebb táv újdonsága volt, hogy az ellenõrzõ pont a Leányfalui Duna Terasz Cukrászda elé került és itt volt a Szentendrei Rendõrkapitánysággal közös kerékpáros ügyességi pályánk is.

A Keviczky túrával zárult a Kerékpáros Teljesítménytúra Kupa 2014. évi sorozata is, így 42-en behették át a három teljesítménytúrán teljesített távok alapján a az emlékkupákat.


Képek és eredmények a www.bvkk.hu oldalon.

 
  vissza az túrákhoz
<<== túranaptár