Túrabeszámolók


Internationale 3-Tage-Wanderung in Mödling

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2004 2005 2008 2009 2010 2011 2012 2013
 Túra éve: 2013
Pap GáborTúra éve: 20132013.08.15 17:51:37
megnéz Pap Gábor összes beszámolója

Beszámoló a túráról

http://kerektura.blogspot.hu/2013/08/wienerwald-marathon-modling-2013.html

Képek a túráról

https://plus.google.com/u/0/photos/113257947173044339821/albums/5911621693829666049

 
 
 Túra éve: 2009
andrew79Túra éve: 20092009.12.12 20:50:45
megnéz andrew79 összes beszámolója
Internationale Dreitage-Wanderung Mödling 3*21 km

A Tökölõ túrán beszélgettem Frau Hevérrel, és említette, hogy mennek augusztusban erre a 3 napos túrára. Mivel utolsó alkalommal került megrendezésre és még sosem túráztam Ausztriában, úgy gondoltam, hogy belevágok. Mivel a családdal együtt mentem, egy kis apartmant foglaltam Mödlingben, nem messze az iskolától. Nem volt olcsó, de a tulajdonosnak voltak magyar rokonai és ezért nagyon kedvesen fogadtak, még a csomagjainkat is segítettek behordani.

1. nap

Bubuval megbeszéltem, hogy 6:00-kor indulunk, így én ott is voltam reggel a rajtnál, õk (Frau Hevér, Végh Kati és Bubu) azonban elaludtak, így "csak" 1/2 7-kor tudtunk indulni. Szerencsére a hajnali esõ a túra kezdetére elállt, és végig szép idõ volt a három nap alatt. A túra útvonala nagyon jól jelzett, így elegendõnek bizonyult a színes térképvázlat. Hamar elhagytuk Mödling utcáit és felkapaszkodtunk egy szép kilátóhelyre, ahol Bubu elmutogatta, merre fogunk járni a három nap alatt. Hamarosan elértük az elsõ ellenõrzõpontot, melyekrõl tudni kell, hogy az ásványvizen kívül minden fizetõs (1-2 EUR). Az elsõ nap még nem nagyon, késõbb már vettem egy-két dolgot. Állítólag ez is(egyre több a "csóró" kelet-európai) hozzájárult ahhoz, hogy 2010-ben már nem lesz 3 napos túra. Az autópálya alatt átkelve hagytuk el a legrövidebb távot én pedig a többieket, és a 10.3 km-nél levõ Seewiese ell. pontig nem is találkoztunk, a meredekebb emelkedõkön szeretek saját tempót menni. Itt megettem a csokimat és Végh Katival mentem tovább, aki minden nap - hozzám hasonlóan - a 21 km-es távot választotta. A Kardinalgraben ellenõrzõpont éppen nyitott, de már messzirõl lehetett hallani, mert aggregátor mûködtette a mobil sörcsapot. :-). A Giesshübl Mayerhof-ban kissé megpihentünk, majd hamarosan elértük Lichtenstein várát, amely elõtt volt az ep. A vár nagyon jól néz ki, de sajnos zárva volt, mivel renoválják. A célba 1/2 11 körül értünk be, egész jó idõvel, igaz, hogy nem volt sok szint és az is jól elosztva (685 m).

Feleségem délelõtt a gyerekekkel felfedezte a környék játszótereit, délután pedig - vásárlás után (hiszen szombaton ünnepnap volt) bebuszoztunk a schönbrunni állatkertbe, amelyet most Gréti lányom sírása nélkül élvezhettünk (májusban már voltunk egyszer, fájó hassal végigbömbölte).

2. nap

A túratársaknak sikerült idõben felkeniük, így nem sokkal 6:00 után indulni tudtunk. Mödlingtõl délre vettük az irányt és hamarosan egy hangulatos völgybe ereszkedtünk le. Az elsõ ep. ismét 5 km-nél volt, a pont nyugdíjasnak tûnõ személyzete már nagyban szeletelte a szalámit a szendvicsekhez. Ezután egy újabb 5 km-es etap következett, szép kilátással és a végén egy térdszagattó lejtõvel. Az Einöde ponttól ismét elváltunk Bubuéktól és egy mály völgyben emelkedtünk a Kote 540 pontig. Itt megengedtem magamnak egy szendvicset és egy Apfelstrudelt. Még nem volt vége az emelkedõnek, hiszen a következõ pont a 3 napos túra legmagasabb pontja, a 670 m-t elérõ Wilhelmswarte volt. A toronyból szép kilátás nyílott több irányba, de kissé párás volt a levegõ. Innen folyamatosan ereszkedtünk a célig, rengetegen jöttek szembe biciklivel és gyalog, nem irigyeltük õket. A Breite Föhre pontnál nagyon finom sütemények voltak, mire Bubu jött, már elfogytak. :-) (Ha jól emlékszem).

A családdal délután a mödlingi strandra mentünk, ahova én ingyen mehettem be az itinerrel, de a gyerekeknek is ingyenes volt a belépõ. A strand jó volt, többféle medencével és csúszdával.

3. nap

A várost ezen a napon egy harmadik úton hagytuk el, és átkelve a viadukt alatt, egy ideig patakparton haladtunk. Ezen a napon már az elsõ ep. elõtt elvált a 21-es és 33-as táv, de Frau Hevér is jött velünk, kicsit elcsoffadt a 2. napi maratonon. A Weissenbach ep-on ért minket a hír, hogy egy késõbbi szakaszon le van zárva az út. Sokan tanakodtunk, végül egy kerülõ aszfaltúton mentünk tovább, ami azért jelentett plusz km-eket. Az elsõ adandó alkalommal rátértem a jelzett útra, így tettem egy kis kunkort Gaaden körül, így a mögöttem lemaradt túratársak ismét beértek. Ismét ettem egy szendvicset, majd hamarosan elértünk egy mûködõ bányát, amely hihetetlen méretû volt. A Kiental ellenõrzõponton csatlakozott be a legrövidebb táv, ettem-ittam, feltankolva a Hausertempel meghódítására. Nem túl hosszú, de izzasztó emelkedõ következett, amit a 3. nap ellenére könnyedén abszolváltam. Innen nagyon szép útvonal következett, fenyvesekkel és gyönyörû kilátással. A WW-Kreuzung pontnál egy süteményt is megengedtem magamnak :-), majd betrappoltam a célba, ahol már várt a családom.

A délutáni program a Fertõ-tó melletti Sankt Margarethen vidámparkja volt, ahova 16 EUR-s belépõje ellenére nagyon megéri bemenni, mert bent szinte minden ingyen van (hullámvasút, traktormenet, stb.).

Nagyon kellemes három nap volt, köszönöm a túratársaknak az együtt töltött perceket, órákat.

Képek: (3 nap, így sok a kép is)

http://modling2009.andrew79.fotoalbum.hu/galleryview/
 
 
 Túra éve: 2008
atrosTúra éve: 20082008.08.25 14:10:52
megnéz atros összes beszámolója
Int. Dreitage Wanderung Mödling im Wienerwald

0. NAP

Csütörtök reggel van. Lassan pakolni kéne, mert 2 óra múlva itt lesz Ati928 és Eri, hogy nekivágjunk egy igen hosszú hétvégének. 7 órakor már pakoljuk is a csomagjaimat a kocsiba, és indulunk Mödlingbe. 11-12 körül érkezhetünk, és az iskola megtalálása után a rendezõk felkutatásába kezdünk. A tantermi szállás helyett mi a sátrazást választjuk, ami mint kiderül a helyi gyereksereg rovására, a játszótéren lett kijelölve. Elõször is autóval elvittek minket a táborhelyre (egy háztömbre az iskolától), majd elmagyarázták mind 3-unknak külön-külön (ez elég vicces volt), hogy hol tudunk ki-be járni, és hogy ne aggódjunk, a játszótér nekünk van fent tartva a hétvégére. Sátorállítás után elindultunk nevezni, majd a környéket felfedezni. 17 órára elballagtunk a megnyitóra, de sokat nem fogtunk fel belõle az utazás fáradalmai miatt, így inkább csak pihentünk, és hallgattuk a zenekart.

1. NAP

Reggel borús, de kellemes idõjárásra ébredtünk, a beígért esõ még nem érkezett meg. Ez a túra nap nem volt túl látványos, inkább csak bemelegítés a hétvégére. Kicsit bosszankodtunk is, hogy annyi szép kastély, és várrom mellett megy el, és egyiket sem veszi célba (vagy azt az egyet, amit igen az zárva volt), de a harmadik napon kiderült a turpisság. A napot az uszodában fejeztük be, ahol sikerült átvészelni a monszunszerû esõt és száraz lábbal visszatérni a sátrakhoz. A nagy szél miatt most nem tudtunk a szabadban fõzni, így behúzódtunk az iskolába (ahol figyelmeztetõ táblák tiltották a tûzrakást és dohányzást). Kellemesen meg is fõztünk mindent, amikor jött (talán) a gondnok, akinek az irodája elé sikerült felállítanunk ideiglenes konyhánkat, és szúrós szemmel ismételte, hogy "nichts gut", de éppen befejeztük a fõzést, így bevonult az irodájába. Vissza a játszótérre (=sátorhely), majd elpakolás, és az utolsó pillanatban rákezdett a tomboló vihar. Egész este dörgött, villámlott és szakadatlanul esett. Az én sátram jól tûrte a megpróbáltatást, de Attiék nem voltak ilyen szerencsések, mert beáztak egy kicsit.


2. NAP

A leghosszabb túranapra sikerült a legkevesebb felszereléssel elindulni. Az esõ miatt Attiék a fényképezõgépeket hagyták a szálláson, a pénteki nemzeti ünnep miatt (semmi nem volt nyitva elõzõ nap) meg az élelmet hagytuk ott a boltokban, és az itthonról hozott müzlikkel, és édességekkel vágtunk neki az útnak. Az esõ azonnal elállt, ahogy elindultunk a rajtból, és sarat is csak mutatóban láttunk a nap folyamán. Sokáig nem sikerült boltot találni, amikor is Gadenben siker koronázta érdeklõdésünket, és bár 2 km-es kitérõbe került, de lett egy nyitva lévõ Billa. Mödlingbe visszatérve elmentünk egy nyitva lévõ bolt mellett, hogy majd beugrunk az uszodába menet, de annyira elúsztunk az idõvel, hogy ezen a napon sem sikerült feltölteni a készleteket, és vasárnap sem volt erre remény, a boltok szigorú nyitva tartása (vagy inkább zárva tartása) miatt. Természetesen ezen a napon is kihasználtuk az ingyenes uszodai belépõt.


3. Nap

Végre tiszta idõben vágunk neki az egyik legszebb túranapnak 14-fokban. A délelõtt sem lesz melegebb, nagyon lassan melegszik az idõ, de most útba ejtjük az összes látnivalót, amit csak kerülgettünk az elsõ napon. Legnagyobb élmény talán a vadaspark volt, ahol szabadon garázdálkodnak az állatok, és szerencsére mi is belebotlottunk egy kb. 15-fõs vaddisznócsordába. Eleinte kicsit megijedtünk tõlük, de látva, hogy nem zavartatják magukat és hozzászoktak a látogatókhoz, akár 2-3 méterre is meg lehetett õket közelíteni. Délre az idõjárás is összeszedte magát és kellemes hõség lett a reggeli "fagyból". A túra végén belebotlottunk egy ünnepségbe (?), így az utolsó lejtõhöz a lent játszott keringõ adta az alaphangot. Még a szokásos "városnézés" után beérkeztünk a célba, ahol gratuláció közepette átadták a 3-nap díjazását. Hazafelé nem siettük el a dolgokat. Szépen összepakoltunk, elmentünk még utoljára az uszodába, megnéztük a Városi Múzeumot (szintén ingyenes az itinerrel). Majd este 11-re haza is értem.