Túrabeszámolók


Sokorói 27

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010 2011 2012 2013 2014 2015
 Túra éve: 2015
JakabTúra éve: 20152015.10.15 10:23:08
megnéz Jakab összes beszámolója

Túrabeszámoló fotókkal itt:


 bakancsesfakanal.blogspot.hu/


 
 
UngiTúra éve: 20152015.10.06 19:00:13
megnéz Ungi összes beszámolója

Apácai-Sokoró 23 km gyalogos A remek szervezéshez, tökéletes túraidõ párosult. Az új módosított körtúra útvonal jó választás. A szalagozás eltéveszthetetlen volt. Az ellátás gyömölcs, müzliszelet, a célban lekváros tészta, és tea. Köszönöm, köszönjük az RF 708 cserkészcsapatnak! A túráról készült képes beszámoló:


https://picasaweb.google.com/100193275750053515638/APACAISOKORO23?authkey=Gv1sRgCIbqi-uV5rCvnAE

 
 
 Túra éve: 2009
ParadTúra éve: 20092010.02.10 14:39:42
megnéz Parad összes beszámolója
Apáczai 17, avagy egy nagyon-nagyon rossz túra

Az elõzetes tervekkel ellentétben egyedül terveztem elindulni a túrán. Már elõre tartottam tõle, hogy milyen lesz, mert valljuk be õszintén, nem sok jót hallottam róla. Nem szívesen indultam volna egyedül pont a fenti okokból kifolyólag, de szerencsémre a rajtnál sikerült ismerõsökkel találkoznom, így hozzájuk csapódtam, mert közülük többen teljesítették már a túrát. Ha egyedül indulok már a rajt után elkeveredtem volna, de szerencsére ettõl megmentettek az utat ismerõk. „Természetesen” a túra végére mi sem találtuk meg a célt elsõre. Több olyan elágazás volt, ahol a jel sehol, és csak érzésre lehetett tájékozódni. Több, egymással párhuzamos út vezet azon a környéken, és ha véletlenül a jó úton jár az ember sem lehet biztos benne, mert az itt-ott felfestett jelzések nagyon ritkásak. Az elágazásokban pedig rendszeresen hiányoznak. Sõt, láttam olyan fát is, ami ki volt vágva és ott virított rajta a turistajelzés. Az táj maga szép lenne, de a tájékozódásban a rajtban kapott ?térkép? vagy nevezzük itinernek, nem sokat segít. Nekem 8km kellett, mire rájöttem, hogy hogyan kell értelmezni a rajta levõ jeleket, mi a különbség a 15-ös és a 27-es táv között. Több, mint 100 ttúrán vetem részt, így ez elvileg nem kéne hogy gondot okozzon

Mindent összefoglalva az itiner nem ér semmit, jelzések csak mutatóban vannak, az eltévedési ráta pedig igen magas.
Ahogy az elõttem író sem, így én is nagyon biztos vagyok abban, hogy jövõre nem megyek. Idén is csak az ÉD Kupa miatt voltam kénytelen részt venni a túrán.
 
 
JakabTúra éve: 20092009.10.11 21:22:22
megnéz Jakab összes beszámolója
SOKORÓ 17

Az Észak-dunántúli kupa miatt kellett tavaly is, és idén is megcsinálnom ezt a túrát, mivel Gyõr-Sopronban nem túl sok a túra, ide indultam szombat reggel.
A tavalyihoz képest a nevezés zökkenõmentes volt, pár perc alatt kaptam egy térképszerûséget, az volt az itiner az ellenõrzõ lap, minden egyben.
El is tévedtem mindjárt Gyõrújbaráton, ahonnan a túra indult.
Aztán megleltem a helyes utat, találtam egy kedves urat és hölgyet, így már együtt kerestük a jelzéseket tovább. A jónak vélt jelzésen elindultunk, aztán kb. két km után vissza. Megkerestük a helyes jelzést. Sajna nem volt pontos és ismét eltévedtünk. Leírás nem volt megfelelõ, jelzések szintén nem, így a 3 km-re lévõ elsõ ellenõrzõpontot a fél kilences induláshoz képest 11-kor találtuk meg. No persze a pontõr már sehol. Az itineren telefonszám sehol.
Idõközben egy fiatal párral is találkoztunk, õk is órák óta keveregtek, keresték a helyes utat.
Miután teljes elkeseredésemben fel akartam adni a túrát, nekiálltam futni, és sikeresen megtaláltam egy-két helyes irányt. Közben újabb eltévedés, újabb plusz kilométerek, ismét összefutotam néhány eltévedt emberrel, és ez így ment kilométereken keresztül.
Az egyik szervezõt végül sikerült meglelnem két pont között várta be az eltévedt embereket. Így aztán meg lett az ellenõrzõpecsét, és lelkesen indultam tovább, hogy egyszer csak be fogok érni Nyúlra.
2,5 km aszfalt következett, emelkedõvel, de az idõ elcseszése miatt igyekeztem futva megtenni, vagy legalábbis kocogva. Addigra már többször is eláztam a hol szemerkélõ hol jobban zuhogó esõben, mindegy volt.
Megtaláltam a szervezõ tanár Urat, aki nagyon kedves volt, de a nagyon régi térképmásolatával - amin már semmi nem passzolt - nem sokra mentem.
Ilyen vacak térképkivonatot rég láttam.(Pedig tavaly 63 túrán vettem részt) Mivel a leírtakhoz képest a valóság teljesen más volt, ismét eltévedtem, aztán kisvártatva egy Edina nevû helyes lánnyal és ötéves kisfiával, valamint egy barátjával kiegészülve megpróbáltuk megtalálni a helyes utat. Hol sikerült, hol nem. Szóval nem hinném, hogy ennyire balfék lennék, ha másoknak is próblémát okozott az útvonal.
Állítólag sajnálatos módon azokat a fákat kivágták sok helyen, amiken jelzések voltak.
Nagyvonalakban voltak jelek frissen festve, de sosem az útkeresztezõdésekben, és így két- illetve három irányba is elindultunk, és bizony sokat kellett menni, mire jelet találtunk. És ha szerencsénk volt jót, ha nem, akkor irány vissza, és újra keresni.
Nem is akarom túlragozni már az eltévelygéseket, meg a tüske által okozott lábsérüléseket, a kidõlt fakitermeléses fákon való átmászkálást....
Sajnos sok kellemes emlékem nem maradt, végre megtaláltuk a Bedõk Pincét Nyúlon, kaptam egy klassz kitûzõt, túra letudva.
A táv 17-ként volt jelezve, ami 15 lett volna, szerintem nekem 25-re sikerült. 14.10-kor értem be.
Irány a buszmegálló, mert ugye a rajt és a cél máshol volt.
Ellátás semmi, igaz 300 ft volt a nevezés, de akkor is...
Egy pohár víz, vagy egy gratuláció elkelt volna bõven.
Tavaly sem tetszett a túra szervezése ill. szervezetlensége, és idén sem.
Jövõre nem jövök el.