Túrabeszámolók


Kitaibel Pál Emléktúra

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2017
 Túra éve: 2017
plancziTúra éve: 20172017.02.13 12:21:21
megnéz planczi összes beszámolója

Ösvénytaposók a jeges budai hegyeken


http://www.turistamagazin.hu/osvenytaposok-a-budai-hegyeken.html

 
 
regulatTúra éve: 20172017.02.09 06:24:23
megnéz regulat összes beszámolója

Nekem ne mondja senki, hogy a Budai unalmas. Jó néha az, de olyankor jön az időjárásfelelős, és némi faggyal, nappal, csapadékkel megoldja, hogy a máskor oly otthonos ösvények bobpályaként funcionáljanak. Az unalmasnak gondolt poros úton bokáig érjen a víz... és természetesen még véletlenül se ott legyen nehéz az út, ahol számít rá az ember.


Jó, ezt az útvonalat elmentettem magamnak száraz időre is, egyszerűen azért mert élvezetes. Az Ösvénytaposó szokás szerint megbízható túrát hoztak össze (kezdőknek és haladóknak egyaránt) és még a másnapi reggeliről is gondoskodtak.... Bővebben a blogban.

 
 
morrisTúra éve: 20172017.02.04 20:51:24
megnéz morris összes beszámolója

Szeretem az Ösvénytaposó Baráti Társaságot. Régóta járok, járunk a túráikra. Mindig jól szervezettek a túráik és szép útvonalak készítenek. A mostanit is ennek tartom, itt is egymást váltogatva jöttek a dombok és a lejtők. Kellemes idő volt ezen kora februári napon, ahhoz képest, hogy egész héten hideg volt, nem is beszélve a fagyról és ónosesőről. Nos, maradt is belőle elég a budai hegyekben, bőven kaptunk jégből, hóból, hókásából sárból és sok-sok csúszkálásból. De hát tél van és ennek így kell lennie, és ezért is hagynak maradandó emlékeket ezek a téli túrák. Erre a túrára is emlékezni fogunk. A remeteszőlősi ellenőrzőponton is örömmel pihentettük meg a csúszkálásban kissé megfáradt lábainkat, jólesett a napsütésben elfogyasztani az elénk tálalt apró kekszeket, nápolyit, mogyorót és kicsit elbeszélgetni a vidám pontőrőkkel.


Szóval tetszett nekünk a túra és csak egy valamiben vártam volna mást a szervezőktől. Évek óta hozzászoktunk már a célban a finom zsíroskenyérhez csalamádéval vagy hagymával és lekváros kenyérhez. Ezen a túrán bár kaptunk egy Croissant, de mindegyikünknek jobban esett volna a megszokott harapnivaló. Reméljük, hogy a Croissant csak kivételnek szánták erre az egyszeri szervezésű túrára és a következő túrákon viszzatérnek a régi ösvénytaposós hagyományokhoz. 


Mindenesetre mi mindenkinek bátran ajánljuk az Ösvénytaposó túrákat.