Kaszó 30/20/10

Túrabeszámolók (3 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõZöldgömb Sport Klub
Levélcím: 1075 Budapest, Rumbach Sebestyén utca 3.
e-mail: zsuzsanna.ujj@gmail.com
honlap: http://www.zoldgomb.hu
 
RendezõFehérvári Máté és Mészáros Gabriella
Levélcím: 1135. Budapest, Lehel u. 22/C.
Telefon: (30) 284-2730, (70) 380-6365
e-mail: efemm@hotmail.com
 
honlap: http://www.zoldgomb.hu

Kaszó 30
14
2017.05.20 Gy Nappal

Kaszó 20+10: Kaszó - piros kerékpáros (terep) körút - „Rinyai kerékpárút” - Kű-völgyi halastó - kék kerékpáros (terep) körút - „Kű-völgyi kerékpárút” - Kaszó - Öregerdő tanösvény (1,4km) - Kaszó - zöld jelzésű Baláta-tó turistaút - Baláta-tó, kilátó - Dr. Marián Miklós sétány (0,7km) - jelzetlen - Baláta-tó vm. - jelzetlen - sárga kerékpáros (terep) körút „Bükki kerékpárút” útvonala (9,2km) - Kaszó

Rajt:Cél: Kaszó, kisvasút végállomás
Indítás: 9:00 óra Nevezési díj: 200 Ft Táv (terepen): 29,83 km Szint (térképen): 40 m Szintidõ: 7 óra MTSZ pontszám: 41 MSTSZ pontszám: D27/6,5 TTT pontszám: 27,4

Emléklap Kitûzõ Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

A 20 km-es táv és utána a 10 km-es táv
Rajtolni később is lehet, de a cél 16 órakor zár.
Írószer szükséges!

Előzetes egyeztetéssel lehet teljesíteni a korábbi szentai 25 km-es távot, de csak azoknak, akik vonattal érkeznek! Akik autóval jönnek a túrára (Kaszóra), azoknak a 30/20/10 km-es távok teljesíthetők. (25 km-es korábbi itiner)

Kaszó 20
4
2017.05.20 Gy Nappal

Kaszó - piros kerékpáros (terep) körút - „Rinyai kerékpárút” - Kű-völgyi halastó - kék kerékpáros (terep) körút - „Kű-völgyi kerékpárút” - Kaszó

Rajt:Cél: Kaszó, kisvasút végállomás
Indítás: 9.00-11.00 óra Nevezési díj: 200 Ft Táv (terepen): 18,53 km Szint (térképen): 30 m Szintidõ: 5 óra MTSZ pontszám: 28,4 MSTSZ pontszám: E18/5 TTT pontszám: 19

Emléklap Kitûzõ Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Figyelem! A hosszabb résztáv távja változott +3km-rel 18,53 km-re, mivel a piros kerékpáros útvonal az idén módosításra került.
GPSies útvonal - Kaszó 20 teljesítménytúra
GPSies útvonal - Kaszó 20 teljesítménytúra

20 km-es itiner
Írószer szükséges!

Kaszó 10
11
2017.05.20 Gy Nappal

Kaszó - Öregerdő tanösvény (1,4km) - Kaszó - zöld jelzésű Baláta-tó turistaút - Baláta-tó, kilátó - Dr. Marián Miklós sétány (0,7km) - jelzetlen - Baláta-tó vm. - jelzetlen - sárga kerékpáros (terep) körút „Bükki kerékpárút” útvonala (9,2km) - Kaszó

Rajt:Cél: Kaszó, kisvasút végállomás
Indítás: 9.00-11.00 óra Nevezési díj: 200 Ft Táv (terepen): 11,3 km Szint (térképen): 10 m Szintidõ: 4 óra MTSZ pontszám: 17,2 MSTSZ pontszám: E11/4 TTT pontszám: 11,5

Emléklap Kitûzõ Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

GPSies útvonal - Kaszó 10 teljesítménytúra
GPSies útvonal - Kaszó 10 teljesítménytúra

10 km-es itiner

Minden távhoz:
A túra a Kaszói Kisvasúti Napon kerül megrendezésre (büfé, programok a helyszínen). Aznapi kisvasúti menetrend alább olvasható. A kisvasút várhatóan csak Kaszó és Baláta-tó között jár! Térképes itiner letölthető, a túrára fekete-fehérben nyomtatjuk.
Díjazás: Oklevél, kitűző.
Vízvételi lehetőség csak Kaszón van, útközben nincs!
Megközelítéshez térkép.
A teljesítménytúra nevezési díja egységesen 200 Ft, gyermekeknek ingyenes.
A túra a Somogy Megye Teljesítménytúrázója túramozgalom része.

Változások! A Kaszó körüli kerékpáros útvonalak az alábbiak szerint változtak 2017-ben:
- piros kerékpáros útvonal - „Rinyai kerékpárút” - hossza nőtt, a korábbi útvonaltól Északabbra halad.
- kék kerékpáros útvonal - „Kű-völgyi kerékpárút” - a jelzés színe változott, korábban ez volt a zöld kerékpárút.
- sárga kerékpáros útvonal - „Bükki kerékpárút” - nem megy be a Baláta-kilátóhoz, a jelzés színt változott, korábban ez volt a kék kerékpárút.
- zöld gyalogos útvonal - „Baláta-tó turistaút” - nem körtúra, azonos útvonalon vezet ki a Baláta-tóhoz, a kilátóhoz, illetve a Dr. Marián Miklós tanösvényhez.

Olvasnivaló: A BALÁTA-LÁP ÉS GERINCES ÁLLATVILÁGA, KÜLÖNÖS TEKINTETTEL A MADARAKRA (KASZA FERENC - MARIÁN MIKLÓS, 2001.)

2017. május 10-én adták át Kaszón azt a 124 méter hosszú, és közel tíz méter magas lombkorona-tanösvényt, amely testközelben mutatja be a belső-somogyi gyertyános-tölgyes erdő növény- és állatvilágát.
Fotó: KASZÓ Zrt. Facebook


Az aljnövényzettől egészen a lombokig, a kaszói erdőtömb legjellemzőbb erdőtípusát vehetik szemügyre az érdeklődők az új tanösvényen. A felső lombkorona-szintben található fafajok egyedeinek átlagéletkora több mint 110 év, átlagmagassága 28 méter, így egy igazi öregerdőben ismerkedhetnek a természettel a kirándulók - írta a beruházást 50 millió forintos saját forrásból finanszírozó Kaszó Zrt. a Facebook-oldalán.
A térség új látnivalójával minden korosztályt megcéloz: kortól függetlenül igyekszik egy kicsit jobban megismertetni az erdő világát és egyben megtanítani, hogyan lehet azt megóvni. A Hent László építész tervei szerint 200 köbméter faanyag felhasználásával készült 124 méter hosszú hídszerkezet a település központjától mintegy 450 méterre található.TÚRAFILOZÓFIA
A ZÖLDGÖMB SPORT KLUB TÚRÁINAK SZELLEMISÉGE

A természetjárás az ember legtermészetesebb tevékenységei közé tartozik. A természetjárás egyidős az emberiséggel. Az őskori ember még élelemszerzési céllal járta a természetet, a mai ember fő célja a sport, a kikapcsolódás, a pihenés.

1. A teljesítménytúrázás, mint a természetjárás egyik ága, a felkészült, sportosabb életvitelű túrázók tevékenysége. Amikor egy túrázó egy teljesítménytúrára jelentkezik, akkor tisztában van azzal, hogy a túra teljesítéséhez magasabb szintű szellemi és fizikai erőfeszítésre van szükség, mint egy kötetlen kirándulás esetén.
A Zöldgömb Sport Klub túráinak célja ennek a szellemi és fizikai erőfeszítésnek az elősegítése. A szellemi erőfeszítés, a helyes útvonal és az ellenőrző pontok megtalálása éppen olyan fontos, mint a fizikai erőfeszítés, azaz a túratáv teljesítése. Ezért túráinkon az általunk megadott információk csak annyi ismeretet tartalmaznak, amennyi a túra teljesítéséhez feltétlenül szükséges, de még nem teszik szükségtelenné a túrázók szellemi erőfeszítéseit.
Úgy gondoljuk, hogy a teljesítmény értékét jelentős mértékben a fizikai és szellemi erőfeszítés nagysága határozza meg. Ennek az erőfeszítésnek a létrehozásához szeretnénk túráinkkal is hozzájárulni.

2. A Zöldgömb Sport Klub kiemelt figyelmet fordít a környezet védelmére. Túráink szervezésénél és rendezésekor minden tevékenységünknek a környezet megóvásának szándéka jelenti az alapját. Valamennyi résztvevőnktől elvárjuk, hogy óvja a természetes és az épített környezet értékeit, és ne hagyjon hulladékot maga után!

ZÖLDGÖMB SPORT KLUB

 

Letöltések száma: 1157. Módosítva: 2017.05.18