Bükki kilátások egyéni túra

Túrabeszámolók (35 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõEgri Spartacus Tájékozódásifutó SE Természetjáró Szakosztálya
 
RendezõCseh Zita
Levélcím: 3300 Eger, Gyulafehérvári u. 2.
Telefon: (36) 324-477 (este), (20) 536-3619
 
RendezõVeres Imre
e-mail: veres.im@t-online.hu
 
honlap: http://www.hevesarchiv.hu/~csehzita

Bükki kilátások
5
2006.03.11 Gy Nappal

Szilvásvárad - Kelemen-széke - Katonasírok - Őr-kő - Cserepes-kő - Őserdő - Tar-kő - Nagy-mező, síház - Pazsagi erdészház - Ódorvári rom - Völgyfő-ház - Várkúti turistaház

Rajt: Szilvásvárad, Szalajka-völgy, v. m.
Cél: Várkúti turistaház
Indítás: 7.00-10.00 óra Nevezési díj: 700 Táv (térképen): 43 km Szint (térképen): 1700 m Szintidõ: 11 óra MTSZ pontszám: 98,5

Emléklap Kitûzõ Ital Szendvics Gyümölcs Csomagszállítás a célba Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a célnál

Végleges kiírás: A hagyományos értelembe vett teljesítménytúrát nem tudjuk megrendezni. A hivatalokkal lefolytatott tárgyalás nem vezetett gyors eredményre, azért a rendezést nevünkkel nem tudjuk felvállalni.
A kirándulás megnevezése Egyéni túra lesz. Az indulás a megszokott helyen, időtartamban változatlan lesz. Aki elindul, regisztráljuk, mindenki vehet el útmutatót a kirándulásról, amit a megfelelő helyeken bélyegzővel érvényesíthet. A csomagokat átszállítjuk Várkútra. A rendezvényért, mivel nem is �rendezünk� nem veszünk el pénzt. Arra kérjük a kirándulókat, hogy a beérkezés után, ha úri kedvük úgy diktálja, adományozzanak az ellátásért. Az érintendő pontok nem változnak, az útvonal a Katonasíroktól az Őr-kőig minimális változást szenved, a piroson megy fel az Őr-kő-rétre, onnan lesz egy kis csiki-csuki a csúcshoz és vissza. A Cserepes-kői barlangban mindenki vehet magának almát, a Sí-házban a megszokott tea-kenyér ellátásra lehet számítani. A Hosszú-völgyi segélyállomás felköltözik Völgyfő-házhoz (oda nem kell behajtási engedély).
Nagyon sajnáljuk, hogy ilyen formában kell meg nem rendeznünk a Bükki Kilátásokat. Reméljük, hogy ez a törvényen kívüli állapot már nem tart sokáig. Várunk mindenkit erre a meg nem rendezendő teljesítménytúrára, ami - reményeink szerint - ismét a megszokott, nagyszerű élményekkel gazdagítja a legkeményebb kirándulókat.
Imaro
(rendezői információ. 2006.03.11 - efemm)

Fontos rendezői információ!: A túra kizárólag gyalog teljesíthető, egyénileg, útvonalleírás alapján. A BükkiKi rendezésével foglalkozunk, a nevezési lap felkerült az internetre. Lehet, hogy néhány jelentéktelen változtatást kénytelenek leszünk alkalmazni. Gondolok itt a Katonasírok - Őr-kő útvonalának egyszerűsítésére, mivel itt eddig fokozottan védett területen kellett áthaladni a jelzett túristaút elhagyásával. Néhány ellenőrző pontot nem a megszokott tájfutó bója jelöli majd, mer szeretnénk elkerülni a terepre kihelyezett állandó állomásokat. Nem lustaságból tesszük ezt, csak felkészülünk arra a helyzetre, ha mégsem sikerül megegyezni a hivatallal. A megszokott szolgáltatások színvonalát tartjuk. Tárgyalások folynak a hatóságokkal. (2006.02.23 - efemm)

Nevezés előzetesen március 6-ig 500 Ft/fő. A célban meleg étel rendelhető 400 Ft-ért. A nevezési lap a honlapról letölthető, s előnevezésként elküldhető.
Térkép: a Bükk turistatérképe (déli rész).
Ajánlott felszerelés: A Bükk (déli rész) turistatérkép, elemlámpa, vízhatlan túrabakancs, lábszárvédő.

Figyelem!
A túra a jelentős szintemelkedés, az időjárás és a terepviszonyok miatt kifejezetten nehéz túrának minősíthető, ezért a túra teljesítését csak felkészült, kellő fizikai állóképességgel rendelkező sporttársainknak ajánljuk! A Bükk-fennsíkon ekkor még nagy valószínűséggel igen jelentős mennyiségű hó lesz!


Szállás: A túra előtt és után: Várkút, turistaház, hálózsákkal, 1200 Ft/fő. Ügyintéző: a főrendező.

 

Letöltések száma: 4393. Módosítva: 2006.03.11