Budai Trapp

Túrabeszámolók (39 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõBudapesti Természetbarát Sportszövetség (BTSSZ) Gyalogtúra Bizottság
Levélcím: 1053 Budapest, Curia u. 3. III. em. 6.
Telefon: (1) 266-5924
e-mail: elnok@btssz.hu
honlap: http://www.btssz.hu
 
RendezõKovács Gyula
Levélcím: 1034 Budapest, Bécsi út 92. IV./67.
Telefon: (30) 305-7119
e-mail: gyulakov38@gmail.com
 
honlap: http://www.btssz.hu

Budai Trapp
23
2015.02.14 Gy Nappal  Téli

Piliscsaba - kék sáv - kék kereszt - piros sáv - volt Nagy-Szénási turistaház emlékfal - Nagykovácsi - Vörös-Pocsolyás-hát - Fekete-fej - Hárs-hegyi körút - Hűvösvölgy - Vadaskert - Határ-nyereg - Újlaki-hegy - Virágos-nyereg - kék sáv - Csúcs-hegyi-nyereg - Menedékház utca torkolata - Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház

Rajt: Piliscsaba vasútállomás
Cél: Budapest, III. ker. Menedékház u. 22. Csúcshegyi Vendégház
Indítás: 7.30-9.30 óra Nevezési díj: 2000 Táv (térképen): 32 km Szint (térképen): 1100 m Szintidõ: 8 óra MTSZ pontszám: 73 MSTSZ pontszám: C41/9

Emléklap Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Meleg étel Édesség Csomagszállítás a célba Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a célnál

Útvonal változás! A Virágos-nyeregtől a célig követett jelzetlen út, amit szalagozással jelöltünk a decemberi jégkár miatt, járhatatlan lett. A módosított útvonal: Virágos-nyeregig változatlan, onnan tovább a Kék sáv jelzésen a Csúcs- hegyi-nyereg – Menedékház utca torkolata – Menedékház utcán az aszfaltúton a célig. A Kék jelzésről a letérést irányító személy biztosítja. Kérünk minden részvevőt, hogy csak ezt az útvonalat használják, mert a Sárga jelzés is járhatatlan és balesetveszélyes!

A túra a Tholt Albert kupa része.

Változások 2012-től:
- Természetvédelmi okokból az 1. ellenőrzőpont a Nagy-Szénás emlékfalhoz kerül.
- Új útvonal: a völgyben K sáv jelzésről letérve a K+ jelzésen kell menni a P sáv jelzésig arra áttérve lehet a pihenő fölött elérni a K sáv jelzést, és azon kitérve lehet eljutni a pihenőhöz. Az utat folytatva vissza kell térni a P sáv jelzésre és DK-i rányban a P sáv jelzésen lehet bejutni Nagykovácsiba.
Nem változik: A rajt a pályarekonstrukció ellenére is Piliscsaba vasútállomáson lesz. Ide vonatpótló autóbszokkal lehet eljutni.

MTSZ, TTT tagoknak a nevezési díjból kedvezmény 50%.
Nevezési díj a helyszínen 2000 Ft, előzetesen: 1000 Ft. Előnevezési határidő: febuár 12. Az előnevezés a BTSSZ e-mail címén elnok@btssz.hu vagy fotitkar@btssz.hu és telefonszámán 06-(1)-266-5924 történhet. A kedvezmény nem vonható össze. A nevezési díj előnevezés esetén MTSZ/TTT 500 Ft, nem tagoknak 1000 Ft. Helyszíni nevezés: MTSZ/TTT 1000 Ft, nem tagoknak 2000 Ft.
Csomagszállítás díja: 50Ft/csomag.
Ötszörös és tízszeres teljesítők névre szóló kitűzőt kapnak.
Saját bögréd, poharad hozd magaddal!
A túra a Budapest Kupa része.
Turistatérkép: a Budai-hegység turistatérképe.

A gyalogos teljesítménytúra nem futóverseny! Az ellenőrző állomások nyitási időpontjai a menetkartonon vannak megadva. Ezért kérjük a gyorsabban haladni kívánó sporttársakat, hogy későbbi időpontban induljanak. Aki sietés miatt nem várja meg a nyitást és ezért hagy ki ellenőrzőpontot, annak a teljesítését nem fogadjuk el!

 

Letöltések száma: 7631. Módosítva: 2015.01.22