Bocskai Portya 2014 - 70/40 (Új! Orvosi igazolás szükséges!)





Túrabeszámolók (4 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõMagyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár, Debrecen (MH 5. BI LDD)
Levélcím: 4002 Debrecen, Pf.227.
honlap: http://www.bocskaidandar.hu
 
RendezõDebreceni Honvéd SE
 
RendezõHonvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete (HTBK DSZ)
 
honlap: http://www.bocskaidandar.hu

Bocskai Portya 2014 - 70km
6
2014.09.13 Gy Nappal Éjjel

Debrecen és Hajdúhadház térsége

Rajt: Debrecen, Kossuth Laktanya Sportpálya -MH 5. BI LDD Sportkombinátja
Cél: Debrecen, Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium
Indítás: 6:00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 70 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ: 16 óra MTSZ pontszám: 105 MSTSZ pontszám: B70/12

Emléklap Ital Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a célnál

Bocskai Portya 2014 - 40km
6
2014.09.13 Gy Nappal Éjjel

Debrecen és Hajdúhadház térsége

Rajt: Debrecen, Kossuth Laktanya
Cél: Debrecen, Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium
Indítás: 6:00 óra Nevezési díj: 1000 Táv (térképen): 40 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ: 9 óra MTSZ pontszám: 60

Emléklap Ital Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a célnál

Kiírás, részletes program, Letölthető tájékoztató és nevezési lap.



KIÍRÁS
„BOCSKAI PORTYA” 2014

A MH. 5. Bocskai István Lövészdandár (MH 5. BI LDD) együttműködve a Debreceni Honvéd SE-vel (DHSE), valamint a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezetével (HTBK DSZ) az elmúlt évekhez hasonlóan, 2014. szeptember 13-14-én hagyományőrző céllal, 6. alkalommal megrendezi a „Bocskai Portya” nevű teljesítménytúrát.

A rendezvény célja: Alakulatunk névadójára emlékezve, hagyományőrző céllal lehetőséget biztosítani egy komoly felkészültséget igénylő fizikai erőpróbára, katonák és különböző korosztályú civilek számára egyaránt. Lehetőséget biztosítani a katona állomány részére az Összetett Katonai Tízpróba egy verseny számának (40 km-es táv) teljesítésére. Lehetőséget teremteni a katonák és civilek közötti kapcsolat erősítésére közös megmérettetés során, ezáltal növelni a MH társadalmi elismertségét. A „Honvédelmi Kötelék” program célkitűzéseinek gyakorlati támogatása.

A rendezvény célcsoportjai:
- a Magyar Honvédség állománya
- rendvédelmi szervek állománya
- önkéntes tartalékosok
- Honvéd SE-k tagsága
- A „Honvédelmi Kötelék” programban résztvevő iskolák diákjai és pedagógusai
- MATASZ tagok
- Katonai hagyományőrzők
- természetjárás iránt érdeklődők
- a honvédelem iránt érdeklődő civilek

A teljesítménytúrán mindenki saját felelősségére vesz részt, felmérve saját teljesítőképessége határait. A részvétel előfeltétele csapat-, sport-, vagy háziorvosi igazolás, amely szerint az illető alkalmas egy kb. 40 illetve 70 km-es teljesítménytúrán való részvételre. Az igazolást a regisztrációnál kell bemutatni. Ennek hiányában a részvételre nincs lehetőség!!!
A teljesítménytúra sikeres teljesítése jó fizikai felkészültséget feltételez!

A rendezvény jellege: - 40 illetve 70 km-es teljesítménytúra egyéni kategóriában. A rendezvény hangsúlyozottan nem verseny. Cél nem a győzelem, hanem a távok előírt menetvonalon, valamint előírt szintidők alatt történő teljesítése és a célok elérése olyan állapotban, amely lehetővé tenné további feladatok megoldását.
Helye: Debrecen és Hajdúhadház térsége
Ideje: 2014. szeptember 13-14.
Rendező: MH 5. Bocskai István Lövészdandár, Debreceni Honvéd SE, a Honvédség és Társadalom Baráti Kör Debreceni Szervezete

Táv: hozzávetőlegesen 40 valamint 70 km
Útvonal (térképvázlat): A rajtlappal (járőrlap) együtt a regisztrációnál kapja meg minden induló, illetve a www.bocskaidandar.hu honlapról 2014. szeptember 01-től letölthető.

Kötelező felszerelés:
Katonák (Összetett Katonai Tízpróbát teljesítők) részére:
- évszaknak megfelelő (hadi) gyakorló öltözet
- katonai jellegű bakancs
- lámpa, tartalék elem, láthatósági mellény
Civilek és rendvédelmi szervek állománya részére:
- tetszőleges sport- vagy túraöltözet
- lámpa, tartalék elem, láthatósági mellény

Ajánlott felszerelés: térképek: - Debrecen és Környéke turistatérkép (1: 40 000), energia-pótló táplálék-kiegészítő és energiaital, tartalék zseblámpa és elem, mobiltelefon, váltás öltözet, lábbeli, ragtapasz, egyéni egészségügyi és tisztálkodó felszerelés

Kategóriák:
- 40 km-es egyéni
Menet közbeni kategóriaváltásra nincs lehetőség!
- 70 km-es egyéni
Menet közbeni kategóriaváltásra nincs lehetőség!

Nevezési díj:- a MH állománya részére díjtalan (élelmezési átjelentő szükséges, melyet a nevezéssel egyidőben kérünk, de legkésőbb szept.09-én délig érkezzen be)
- a „Honvédelmi Kötelék” keretében nevezők részére: díjtalan
- egyéb nevezők részére: 1.000,- Ft

Program:
2014. 09. 13. 06:00-07:40 Beérkezés, regisztráció -Debrecen Kossuth Laktanya Sportpálya -MH 5. BI LDD Sportkombinátja (Debrecen, Szabó Lőrinc utca, a Kossuth Laktanya mögött)
06:30-08:00 Rajt: a MH 5. BI LDD sportkombinátjából
2014. 09. 13. 17:00-ig Beérkezés a 40 km-es célba (9 óra szintidő)
2014. 09. 13. 24:00-ig Beérkezés a 70 km-es célba (16 óra szintidő)
Célbaérkezés: Emléklapok, felvarrók és kitűzők átadása, valamint a célba érkezés utáni meleg étkezési lehetőség igénybevétele mindkét távon folyamatosan (külön záró rendezvény nincs!).
Cél: Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium (Füredi út és Szabó Lőrinc utca kereszteződésénél)

Nevezés: 2014. szeptember 09-ig írásban előzetesen, illetve a helyszínen személyesen!
A MH 5. BI LDD Kiképzési Főnökségnek címezve, a mellékelt nevezési lapon a 43/6334-es HM telefaxra, a 06-52/505-234 városi telefaxra, a honvedtajfut@freemail.hu e-mail címre, postai úton az alább megadott címre: MH 5. Bocskai István Lövészdandár Kiképzési Főnökség, 4027 Debrecen Pf.227

A portyáról bővebben:
A 40 km-es táv menetvonala a 70 km-es táv része (kevés eltéréssel). A menetvonalakról a regisztrációnál minden induló a járőrlappal együtt külön térképvázlatot kap. A menetvonalról letérni tilos és nem is érdemes! A menetvonalon (kb. 10 km-enként) ellenőrző pontok kerülnek kijelölésre, amelyek egyben pihenő illetve frissítőpontok is. Ezeken a pontokon a járőrlapokat lepecsételik. Ugyanitt vízvételi lehetőség vizeskannákból csapvíz formájában biztosított. Étkezés a menet alatt saját erőből. A teljesítménytúra ideje alatt készenléti (laktanyában elhelyezett) egészségügyi ellátást biztosítunk.
A túra teljesítése feltételez az indulók részéről minimális tájékozódási képességet és jó fizikai felkészültséget. Saját turistatérkép, iránytű, tájoló, GPS használata valamint, a közlekedési szabályok betartása mellett depózás (kísérők által történő frissítés) engedélyezett.
A menet feladása kizárólag valamelyik ellenőrző pontra beérkezés alkalmával lehetséges, ahonnan a pont zárásával egyidőben tudjuk biztosítani a versenyközpontba való visszaszállítást.
Beérkezés után, tisztálkodási és pihenési lehetőség van, valamint katonai körülmények között egyszeri meleg étkezés biztosított. Szállást 2014. szeptember 12. és 13-án éjszakára, előzetes igény alapján, korlátozott létszámban a Gábor Dénes Elektronikai-, Műszaki Szakközépiskola és Kollégium (Füredi út- Szabó Lőrinc utca kereszteződésénél) épületében tudunk biztosítani (pokróc, hálózsák, ágynemű, stb. saját erőből!).

A regisztráció helyszínére történő oda-, valamint a célba érkezés utáni hazautazás mindenki számára egyéni felelősség. A regisztráció helyszínén (Debrecenben a laktanya mögötti Honvédségi Sportkombinátban – őrzött parkolóban van lehetőség hagyni a járműveket. A regisztráció helyszíne – magán és tömegközlekedési eszközökkel is jól megközelíthető! (Külön térképvázlaton!)
A rendezvény kiírása illetve aktuális információk megtekinthetők (letölthetők) a www.bocskaidandar.hu, és a www.hbdbtfsz.extra.hu weboldalakon.
A távokat sikeresen teljesítők emléklapot, valamint kategóriától függően kitűzőt vagy egyedi felvarrót kapnak!

Egyéb fontos információ:
- vegyék figyelembe a nagyfokú folyadék és sóvesztést!
- a dohányzás menet közben szigorúan tilos, csak a pihenőhelyeken kijelölt dohányzóhelyeken lehetséges!
- a menet közben keletkező szemetet tilos útközben eldobni, azokat a pihenőhelyeken kell üríteni;
- gondoskodjanak a fény- és napsugárzás elleni védelemről (naptej, napszemüveg, sapka);
- az útvonalon előfordul, hogy bizonyos ideig közút mellett kell haladni, az ilyen szakaszokon a láthatósági mellény, vagy piros villogó használata mindenki számára kötelező.

További információ:
- Horváth Béla szds. Tel.: 06-30/382 6598 (HM 02-43-63-05)
- Toka Zsolt hdgy. Tel.: 06-30/218 9927 (Honv. Köt. kapcs. tartó)
- Garda Árpád tart. szds. Tel.: 06-30/218 3217

 

Letöltések száma: 1671. Módosítva: 2014.08.28