Kalandtúra Két Keréken (nappali, MTB)





Túrabeszámolók (3 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõKárpátok Vándorai Természetjáró Egyesület
Levélcím: 1071 Budapest, Bethlen G. u. 33. I./2.
Telefon: (70) 580-8460
e-mail: info@karpatokvandorai.hu
honlap: http://www.karpatokvandorai.hu
 
RendezõVarga Máté, Kovács Péter, Lisziczky Zsolt
Telefon: (20) 530-7490
e-mail: info@k3-vdo.hu
 
honlap: http://www.k3-vdo.hu

Kalandtúra Két Keréken (nappali, MTB)
5
2012.05.05 MTB Nappal

Az útvonal titkos! A túra sajátosságai miatt az útvonalról a túra napján kapnak tájékoztatást a résztvevők.

Rajt:Cél: Salgótarján, Beszterce ltp-i Ált. Isk., Beszterce tér 4.
Indítás: 7:30-8:00 óra Nevezési díj: 3500 Táv (térképen): 70-200 km Szint (térképen): 1000-2500 m Szintidõ: 12 óra
Indítás: 8:30-12:00 óra Nevezési díj: 3500 Táv (térképen): 50-100 km Szint (térképen): 600-1200 m Szintidõ: 6 óra

Oklevél Kitûzõ Ital Szendvics Meleg étel Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

A túra halmozottan stratégiai jellegű egyéni- ill. csapatverseny, mely tartalmazza a tájékozódási és a teljesítménytúrák elemeit.

Nevezés csak előzetesen április 22-ig 3000 Ft/fő (szállással: 3500Ft/fő).
A túrán négy kategóriában (egyéni/csapat ill. normál/rövid táv) versenyezhetnek. A csapatok létszáma 2-4 fő lehet.
A nevezési díj tartalmazza a pénteki és szombati szállást, az őrzött pontokon az ellátást, a szombat este meleg vacsorát, vasárnap reggel teát és zsíros kenyeret, ajándék pólót, oklevelet és kitűzőt.
A kategóriák legjobbjai további értékes díjakkal térhetnek haza.
Szállás a rajtnál, illetve a célnál azonos. További részletes információk a www.k3-vdo.hu weboldalról érhetők el.
Térképet a rajtnál minden résztvevőnek biztosítunk.
Térkép: Karancs-Medves (Cartographia 8. számú térképe).

Mi is az a Kalandtúra Két Keréken?

2008. július 11-13. között első alkalommal a Pilis Visegrádi-hegységben került megrendezésre a K³, mely egy új hagyományteremtésre törekvő kerékpáros rendezvény. Röviden összefoglalva a K³ egy tájékozódási és stratégiai, csapat-, túraverseny, a hangsúly azonban nem a versenyzésen van, hanem, amint az a nevéből is kiderül, a Kalandon!
  Elsődleges célja az, hogy Ti résztvevők jól érezzétek magatokat, megismerjetek minél több hozzátok hasonlóan gondolkodó és hasonló érdeklődésű embert, jobban megismerjétek csapattársaitokat, saját magatokat, és nem utolsó sorban egy-egy tájegységet is, új oldaláról kicsit más formában, mint amit kerékpárral eddig megszokhattatok. Mi lehet nagyobb kaland ennél?
  A K³ egy olyan kerékpáros verseny, ahol nem az dönt, kinek jobb az erőnléte. Nem számít, ki tud jobban bringázni, és milyen bringával érkezett. Sőt, nem feltétlenül az a csapat viszi haza a győztesnek járó vándorserleget, aki adott idő alatt a legnagyobb távot, illetve szintkülönbséget tudja leküzdeni. Ami igazán számít, az a taktika és a csapategység. A feladat egy tájegység bejárása kerékpárral adott időn belül a lehető legalaposabban, és közben a lehető legtöbb pontot összegyűjtve.
  Pontokat szerezni első sorban objektumok  felkeresésével lehet, melyek helyét a rajtnál kapjátok meg. Persze könnyen előfordulhat az is, hogy az objektumok neve és helye egy rejtvény megfejtése lesz. A pályán kétféle objektum található: őrzött és őrzetlen pont. Az objektumok között nincs kijelölt útvonal, az objektumokat tetszőleges sorrendbe lehet felkeresni. A szervezők természetesen gondoskodnak majd számotokra elegendő számú objektumról és kihívásról, nehogy bárki is jóval a 14 órás szintidő előtt visszatérjen. Az őrzött objektumoknál pontőrökkel találkozhattok, akik mindenféle érdekes logikai és ügyességi feladattal boldogítanak majd Titeket, melyekért természetesen sok-sok pont jár (persze csak ha meg tudjátok oldani). Az őrzetlen objektumokon nincs pontőr, ezeknek csak az érintéséért jár pont.

  Ha kiváncsi vagy hogyan látták az előző évek versenyeit a résztvevők, kattints ide!

  Kalandra fel!

 

Letöltések száma: 1012. Módosítva: 2012.03.01