Mecseki Láthatatlanok nyomában 2x50 (történelmi emléktúra 1956)

Túrabeszámolók (4 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõVargánya Tanya
Levélcím: 7300 Komló, Zobákpuszta
Telefon: (30) 475-5862
e-mail: varganyatanya@gmail.com
honlap: http://www.varganyatanya.hu
 
RendezõVarga Jenő
Levélcím: 7628 Pécs, Árpádtető 13.
Telefon: (30) 475-5862
e-mail: varganyatanya@gmail.com
honlap: http://varganyatanya.hu
 
RendezõHétdomb Természetbarát Egyesület
Levélcím: 7300 Komló, 48-as tér 1.
Telefon: (70) 260-7059
e-mail: hetdomb@citromail.hu
honlap: http://www.hetdomb.try.hu
 
RendezõÕri Zsuzsanna
Telefon: (20) 376-6437
e-mail: talpnyomtalanul@freemail.hu
 
honlap: http://mecsekilathatatlanok.hu

Mecseki Láthatatlanok nyomában 2x50
3
2012.10.27 - 2012.10.28 Gy Nappal Éjjel

1 nap: Zobákpuszta - utazás korabeli katonai járművekkel - Tettye - Dömör-kapu - Mecsek-kapu - Misina - Lapis - Büdöskút - Vágotpuszta - Ciframalom - Árpádtető - Zobákpuszta - Máré-Vára - Cigányhegy - Kisújbánya - Püspökszentlászló - Zobákpuszta - szállás sátrakban!
2. nap: Zobákpuszta - utazás korabeli katonai járművekkel - Hosszúhetény - Zengő - Réka-kunyhó - Pécsvárad - Zengővárkony - Varasdi-völgyhíd - Óbánya - Réka-kunyhó - Pusztabánya - Zobákpuszta

Rajt:Cél: Komló-Zobákpuszta, Vargánya Tanya
Indítás: 10:00-11:00 óra Nevezési díj: 0 Táv (térképen): 53,9 km Szint (térképen): 1808 m Szintidõ: 13 óra MTSZ pontszám: 117 MSTSZ pontszám: B72/13,5
Indítás: 4:00-4:30 óra Nevezési díj: 0 Táv (térképen): 48,9 km Szint (térképen): 1700 m Szintidõ: 12 óra MTSZ pontszám: 98,5 MSTSZ pontszám: B66/13,5

Oklevél Jelvény Kitûzõ Évente változó díjazás Ital Szendvics Meleg étel Gyümölcs Édesség Meglepetés Csomagmegõrzés Szállás a rajtnál Szállás a célnál Sátrazás a rajtnál Sátrazás a célnál Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál Mosdási lehetõség a rajtnál Mosdási lehetõség a célnál

Nevezést csak előzetesen tudunk elfogadni! Nevezési díj előzetesen 2000 Ft., előnevezési határidő: október 15.

Kedves Túrázók! Aki akar, az még jelentkezhet a Mecseki Láthatatlanok 2x50-es távra, a jelentkezés határidejét meghosszabbítottuk. Varga Jenő, varganyatanya@gmail.com, (30) 6475-5862.
A túrában apróbb módosítások elképzelhetőek. A szervező bizottság alapos mérlegelés után döntött a szombati munkanapra eső indításról.

Minden távhoz:
A túra csak gyalog teljesíthető!
Nevezési díj kedvezmény: MTSZ/Természetbarát Turista kártya, MSTSZ, TTT, Magyar Turista Kártya, Szervezett turista: 100 Ft, Diák, Nyugdíjas, Csapatnevezés: 200 Ft, előnevezés (október 15-ig): 100 Ft. Maximum két kedvezmény vonható össze!
Teljes mértékben korabeli turista felszerelésben indulóknak további 50% kedvezmény.
Apróbb módosítások elképzelhetőek. A 7, 14, 28, 56-os távok VASÁRNAP!!! lesznek!!!
Messziről érkezők számíthatnak a rendezőség segítségére a vonat, és/vagy busz csatlakozások eléréséhez.
A túra része a Baranya teljesítménytúrázója 2012 mozgalomnak.
Térkép: a Mecsek turistatérképe.
Szállás: a rajt/cél helyszínén, felállított sátrakban 800 Ft/fő, saját sátrakban 500 Ft/fő, szobákban korlátozott számban 1000 Ft/fő. Hívj bátran, segítünk! Ügyintéző: Varga Jenő.

Kedves Túrázó Barátunk!


Először is szeretnénk megköszönni, ha eljössz hozzánk és vállalod egy nehéz túra valamennyi kockázatát. Szerencsére a legfontosabb része a túrának adott. A Mecsek. A változatos, természeti szépségekben bővelkedő középhegységünk garancia a remek időtöltésre. Mi, szervezők igyekszünk erőnkhöz mérten hozzájárulni ahhoz, hogy mindenki jól érezze magát.

Túránk alapvető célja az, hogy a különböző távok lehetőségein belül, felkeressük azokat az ismert mecseki helyszíneket, amelyeket az 1956-os forradalom leverése után, a történelembe, Mecseki Láthatatlanok néven bevonult szabadságharcosok érintettek.

A történelmi emléktúra előkészítése során magam is meglepődtem azon, hogy milyen sokan vannak, akik nem is tudják, hogy a Mecsekben a forradalom leverése után, majdnem két héten keresztül számtalan ponton zajlottak kisebb-nagyobb harci cselekmények. A politikától, társadalmi-történelmi összefüggésektől a lehető legtávolabb állva szeretnénk megemlékezni azokra, akik nagy kockázatot vállalva vonultak fel a Mecsekre, hogy megmentsék a forradalmat, és tovább harcoljanak. Szeretnénk a túrázókkal megismertetni a történelmi Mecseket. Reményeink szerint az elkövetkezendő túrák során egyre több információt tudunk átadni a történtekről. Próbáljuk egy kicsit a mai turisták szemével vizsgálni azokat a napokat. Milyen volt a felszerelésük? Mit ettek, ittak, hogyan tisztálkodtak? Hol és hogyan aludtak? Hogy tudtak tájékozódni, egymással kapcsolatot tartani? Milyen volt az időjárás azokon a napokon? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük majd a válaszokat, - az egykori résztvevőktől is - és adjuk át a mai turistáknak. Ha szereted a kihívást, kalandot, várunk egy kétnapos, kintalvós túrára is, imitálva a Mecseki Láthatatlanok valódi mozgását.

Ezen túl más korok történelmi érdekességeit is szeretnénk megismertetni a résztvevőkkel. Reméljük, céljaink elnyerik tetszésedet, és talán egy kis kíváncsiságot is sikerül ébreszteni benned a téma iránt. A rendezők nevében kívánok jó szórakozást! 

Letöltések száma: 2728. Módosítva: 2012.10.25