Kisgyón Kupa (pontérintős tájékozódási túra)





Túrabeszámolók (2 db)vissza a listáhozJelmagyarázat

RendezõTeleki Természetismereti és Turisztikai Egyesület és a Gyöngyvirág Természetbarát Egyesület
Südy Péter
Telefon: 06-20-913-6224
e-mail: sudy@tetete.hu
 

Kisgyón Kupa (pontérintős tájékozódási túra)
2
2011.09.17 Gy Nappal

Pontérintős tájékozódási túra a Kisgyón környéki erdőkben! Indulni lehet egyénileg és - maximum 3 fős csapattal.

Rajt:Cél: Kisgyón, Természetbarát Telep
Indítás: 9:00 óra Nevezési díj: 300 Táv (térképen): 0 km Szint (térképen): 0 m Szintidõ:  óra

Csomagmegõrzés Ivóvíz a rajtnál Ivóvíz a célnál

Pontérintős tájékozódási túra a Kisgyón környéki erdőkben! Indulni lehet egyénileg és maximum 3 fős csapattal.
A verseny lényege, hogy a kézhez kapott térképen megjelölt 32 db ellenőrző pont közül minél többet meg kell keresni és a ponton levő eszközzel a ponton levő azonosító jelet a rajtlap megfelelő rovatába be kell jelölni. A pályán elérhető 130 pont. A verseny szerves része még kettő TOTÓ kitöltése is, amelyet a megfelelő állomásokon lehet kitölteni. Kitöltéskor valamennyi csapattagnak jelen kell lennie. Egy –egy totó 26 pontot ér. Az összes pontszám 182 pont. A rendelkezésre álló idő 250 perc, amelybe beletartozik a TOTÓk kitöltése is. A megadott 250 perc időt túllépésért 5 percenként 20 pont levonás jár.
A verseny NEM TÁJÉKOZÓDÁSI FUTÁS VERSENY, így a megadott 3,5 órán belül a turisták számára előírt 4 km/óra sebességgel az összes pontot nagy valószínűséggel nem lehet megtalálni. De a verseny célja nem is az, hogy az összes pontot kell megtalálni, hanem az, hogy minél több pont azonosító jelét kell a rajtlapon bejelölni.
Az ellenőrzőpontok értéke nem azonos, a pontok értékei a távolsággal közel arányosan nőnek, így a legtávolabbi ellenőrzőpontok 10 pont értékűek, a közelebbi 5 pont értékű, míg a legkönnyebben érinthető ellenőrző pont 2 pontot ér.
Értékelés: Az a csapat, amely az összes elérhető pont (238 pont) 80 %-ánál többet ér el, az megkapja a „KISGYÓNI TALÁLKOZÓ KIVÁLÓ TURISTÁJA” címet. Az a csapat, aki az összes elérhető pont 60 – 80 %-át éri el, az a „KISGYÓNI TALÁLKOZÓ TURISTÁJA” címben részesül. Az az ifjúsági kategóriában versenyző csapat, aki az elérhető pontok 60 %-nál többet ér el, az a „KISGYÓNI TALÁLKOZÓ IFJÚSÁGI TURISTÁJA” címet nyeri el.
A túra az VI. Észak Dunántúli Kupa része.

 

Letöltések száma: 1932. Módosítva: 2011.03.04