Túrabeszámolók


Wenckheimek nyomában

aa194545Túra éve: 20142014.03.23 22:52:19
Wenckheimek nyomában
- a rendezõ szemével –

Tél közepén, néhány nappal a Teljesítménytúrázók Társasága túranaptárának véglegesítése elõtt született meg az ötlet, annak érdekében, hogy a Körös-Vidéke Teljesítménytúrázója cím elnyeréséhez újabb lehetõséget adjunk.
Nem igényelt nagy elõkészületet, mivel vezetett túrának szántuk, a cél, a résztvevõk megismertetése Körösladány történelmi nevezetésségeivel és természeti adottságaival. Bár a meteorológia kellemes idõt „jósolt”, a viszonylag rövid táv, a túra vezetett jellege és az elsõ rendezés okán nem számítottunk nagy számú részvételre. 50 indulóval már elégedettek lettünk volna. Ehhez képest a rajtnál 80 ember gyûlt össze ami egyfelõl kellemes meglepetést jelenetett számunkra, másrészt nem várt problémákat vetett fel. Az adminisztrációt mindössze egy szervezõ végezte, emiatt az indulás fél órát csúszott, másrészt kevésnek bizonyult a teljesítõknek szánt kitûzõ. A késedelmet a várakozók nehezen viselték, így mintegy ötvenen a térképvázlatra és az útvonalleírásra hagyatkozva nekiindultak a 18 km-es távnak. Mi túravezetõk sajnáltuk, hiszen így az ígért történeti áttekintés a Wenckheim családról számukra elmaradt.
Úgy tûnt azonban, hogy az útvonal, és a kellemes kiránduló idõ kárpótolta õket elmaradt túravezetésért. A visszajelzések alapján a szervezési problémák ellenére nem távoztak keserû szájízzel.
Mi pedig tanultunk a hibákból, a történelmi Wenckheim név nagy vonzerõ a turisták számára, az ötlet tehát jónak bizonyult és a következõ évben nagyobb apparátussal, szervezettebben várjuk az érdeklõdõket.