Túrabeszámolók


Tatabánya

GeldarTúra éve: 20132014.03.01 21:10:46

Tatabánya 30


Vége a nyárnak, õszi túrák várnak - énekelhette volna a csapat, ám az énekszó végül elmaradt: anélkül vágtunk neki a Tatabánya 30 teljesítésének, amit még 2005-ben Dalmával jártunk be.

A létszám igen magas volt: lelkes elsõ résztvevõként csatlakozott Anita a svéd csoportból, visszatért Dalma a túráimra, akárcsak Kata, mindketten nagyon hosszú idõ után. Zsófi szintén velünk tartott, rajtuk kívül Kata három gyógyszerész ismerõse vágott neki a távnak, rendkívül sajátos filozófiával.

Kata és õk elég hamar elszakadtak tõlünk, így Anitával fedeztük föl a Csákányospuszta utáni fenyõerdõ rejtélyeit, s fõleg gombáit.

Vérteskozmánál értük utol a gyógyszerészeket, akik rögtön tovább is mentek, így lemaradtak a templom elõtti emlékkeresztrõl, vagy a szántóföld bejárásáról. Nagyon szép része ez a Vértesnek!

Takarosan felújított házak után kiértünk a faluból, s hamarosan Várgesztesre érkeztünk, ahonnan a rettentõ Német-völgy tartogatta a következõ izgalmakat. Dalma kutyája is lehalt, így szerkesztettünk neki egy pólyát, amin gazdasszonya vállán utazott a táv további részein.

A célban kis alkudozás után megkaptuk a kitûzõket, valamint két liter meleg teát - remek túra volt.