Túrabeszámolók


A híd túl messze van...

EvelynTúra éve: 20142014.01.22 02:29:38

A Híd túl messze van, avagy  menet csermelyek medre mellett, nem egyenetlen terepen….


E hétvégén eszem elvesztem s e-é-vel nyekergek egy keveset.


Ez év eleje s helyem nem Debrecen, de nevezetes megye, nevezetes helye: Szeged. Erre tekergek nem egyenetlen terepen, kettedszer ez eseményen.


Nevezek (nem sebesen), de nem kések egyetlen percet sem. Reggel hét s kezemben menetlevelem, benne pecsétek helye s térképre fektetett menetem.


Elkezdem…. egy keveset felfele…. Hehehe…Messze elnéz szemem s észreveszem e helyen hegy nem terem. Felfedezem  csermely medre mellett megyek. Sebességem hetes, kedvem lelkes. De ez még menetem eleje.


Eltelt hetven perc meg egy kevés s tesznek elejbem levelek levét, s mellé egy édes szeletet. Beszerzek egy pecsétet.


Megyek, megyek, mendegélek, fejemben merengélek s egyszerre megettem egy ember terem. Ketyerém egy percre megdermed. Ej, ez Pest „fenegyereke”! Képes felemre tesz lehelet jegyet, s sebesen elmegy, mert ezen menet lemegy s tervez még két „Cseh-et”.


Menetelek….. Fejem felett enyhe szelek, felleglevek esnek egy keveset. Testem epedez, nyelvem repedez , nedvességért esedez..  Emberek mellettem elmennek. Kedvem lejjebb esett, kedvszegett leszek. Megyek  még nem keveset, s lelek kellemes helyet, mely helyen  beszerezhetem  pecsétem, s lelkesen nyeldeklem nem kevés levet, melyet egy szerkezet eresztett, e hely megett.


Kedvem lett remek, léptem sebesebb. Hetven meg hetven meg kétszer hét  percet terepezek s egy gyerekeknek kedves (?) helyre beérek. E helyen testem leteszem s nem fehér kencével kent kenyeret eszem. Nedves szerelésem lecserélem, s elkezdem cél felé menetem.


Egyre sebesebb leszek, emberek mellett elmegyek. Meresztenek szemeket, rengeteg méter megettem és sebességemet nem vesztem? Lehet ez lesz vesztem? Ezt én kérdezem…


Fényesség egyre lejjebb megy. Melyek repkedtek, lecsendesednek. Elemem nem fecsérlem, megyek feketeségben.


Végre elérem pecsétes helyem. Édességet nem eszem, Kedvem lével emelem. De lelkesedésem elvesztem, mert eszemben meglelem, nem kevés lesz szenvedésem, mellyel Szegedet elérem. Nem tévedek, Szeged egyre messzebb megy…


Képzeletemben egy elmélet ébred,  meder melletti helynek, mellyel emberek védekeznek, vége nem lesz. Emberek élte helyre reggelre sem érek…


De mennyek fejedelme megkegyelmez, s véget vet e rettenetnek, s menetem kezdetének helyére belépek, megszerzek egy célpecsétet.


Fenekem leteszem s remek lencselevest eszem.


Menetem két meg két meg két meg két meg két meg két egész, egy fél és egy negyed lett. Mértékegységét e-vel megneveznem nem lehet..


Fentebb  megtett esztelenségért elnézésért esedezem, de e nyelvezetet kedvelem.