Túrabeszámolók


Vértes

GeldarTúra éve: 20032013.08.28 16:49:36

Vértes 50


a 2003-as év negyedik (többeknek ötödik) teljesítménytúrája.

Szerencsés helyzetben voltunk, mert a Vértes lábánál lakunk, így Mindszentpusztára kellett eljutnunk, s indulhatott a karnevál. Apám, Máté öcsém és Robi, egy haverunk tartott velünk ezen a pokolian meleg napon.

A Vértes több táját kifejezetten jól ismerem, de örültem annak, hogy  több olyan részt is érintett, ahol még sosem voltam.

Kõhányásig viszonylag eseménytelenül teltek a kilométerek, a hõség valahol félúton a Disznó-sarok fele kezdett eluralkodni, és úgy is maradt. Gánt felett rövid kavargás után csak sikerült beállni a kékre, majd a Géza-pihenõig erdõben haladtunk.

Csákberényben aztán kólázott a csapat, s fölemelkedett a Korcsmáros-dombig, ahol azóta megfordultam néhányszor, de azóta sem sikerült megkedvelnünk a másikat.

Vajal-pusztánál apám a melegben kis híján elájult, kénytelenek voltunk tartani egy hosszabb szünetet, a többiek is ki voltak készülve az emelkedõn. Ha jól emlékszem, este azt olvastuk, aznap 38-39 fokot mértek Móron, ez nagyjából fedi a valóságot.

Az út hátralevõ részén mérséklõdött a hõ, a Pátrácos után, Szentgyörgyvár fele haladva már éreztük, meg tudjuk csinálni.

Így is lett, aztán Mindszentpusztáról egy kék Trabanttal száguldotunk haza.

Remek túra volt, a kánikula ellenére - de ha jól tudom, ez a túra azóta szintén megszûnt, ami óriási kár. Szerencsére az Oroszlány 50 érinti a legtöbb részét, mégsem marad a városunk túra nélkül.