Túrabeszámolók


Sárpentele

JakabTúra éve: 20112011.05.01 10:01:43

Reggel 8-kor Bettivel és a kis Lénával landoltunk a Piac téren, épp összefutva a rohanó Macival, aki még a biciklis távot is teljesíteni készült. Nevezés, majd indulás a kellemes reggelen, végig a városon, elsõ pontként, a Hosszúsétatéren lévõ Aquamobilig. A feladatot megoldva a Sóstói tanösvény felé gyalogoltunk, Léna nagyon jól érezte magát Betti hátán a hordozóban. Az idõ nagyon kellemes volt, késõbb teljesen nyári meleg is lett. A tanösvényen tavaly is eltévedtem egy kicsit, ez idén is így volt. A tanösvény egyik táblájánál volt feladatunk, fotóztam is egy keveset, aztán az igazi Ellenõrzõ pontnál Pintér Józsi fogadott bennünket. Itt megálltunk picit enni, inni, és nézelõdni. Szerintem kevesen ismerik a városban ezt a tanösvényt, pedig nagyon jó kis hely, kiváló kocogásra, biciklizésre, sétára egyaránt.


A hátsó végen értünk ki, aztán Maroshegy sarkán átvágva hamarosan az Úrhidai úton ballagtunk a tûzõ napon. Pentele elõtt beért minket Maci, õ már a biciklijével a második túráját teljesítette. Mentünk egy kört a Pentelei parkerdõben, megoldottuk a feladatot, aztán átmenve az úton, hamarosan beértünk a célba, a Széchenyi emlékkõhöz.


Oklevél, kitûzõ átvétele, köszönetmondás efemm-éknek, zsíros kenyér, lekváros kenyér, szódavíz, és pici pihi. Fõleg Betti hátát kellett pihentetni, a babacipelés azért nem könnyû. Közben elkezdõdött a természetbarát találkozó, sok turista és gyerekes család jött össze.


Széchenyi Zsigmondné, mint minden évben most is megtisztelte a túrázókat jelenlétével. Széchenyirõl kiváló leírást találhattunk az itinerben, efemm nagyszerûen leírta a látványosságokat is, szerintem egy itiner ezzel teljes.


A túra kellemes volt, az itiner kiváló, az ellátás jó, fõleg hogy 200 ft volt a nevezés. A végén visszagyalogoltunk, én a Piac térig, így a 13,5 km-es távot még megtoldottam egy ötössel.


Fotók:  http://picasaweb.google.com/bebielefantok