Túrabeszámolók


Sárpentele

JakabTúra éve: 20102010.04.28 07:10:33

Fél kilenc körül rajtoltunk a Piac térrõl Krisztivel, efemmék gyorsak voltak az indításban. Lassú kocogással kezdtünk, a jól elkészített itinert - mivel helybéliek vagyunk - nem is kellett egyenlõre olvasgatnunk. Az Aquamobilnál elhagytunk egy-két nagyobb társaságot, aztán egykettõre a Sóstói tanösvényre fordultunk. Sokan rossz helyen jöttek be, pedig a leírás tökéletes volt.


A tanösvény még sok fehérvári lakos által sem ismert, ami nagy hiba, mert rendkívül kellemes, és látványos. Szépek a kihelyezett táblák, és maga a tanösvény is kellemes, nagyon jó volt rajta futni. Elõször fák alatt, árnyékban haladtunk, majd elértük a Homokbányai részt, megoldottuk a feladatot, majd a Lõdomb után picit túlmentünk a helyes ösvényen. Ennyi belefért, hamar rájöttünk a tévedésre, és megleltük a helyes utat. Az Erdei Iskolánál Pintér Józsi pontõrködött, mindenkihez volt egy kedves szava.


Zöld Ház, majd következett Maroshegy pár utcája, itt már gyalogolva haladtunk. Az Úrhidai utca unalmas részét végigbeszélgettük, örültünk a rendkívül kellemes idõnek. A Parkerdõbe érve ismét kocogásba kezdtünk, nemegyszer futottunk már itt mindketten. Sajnálattal vettük észre, hogy a túrázók jó része (fõként az idõsebbek) nem mentek végig a tornapályán a kijelölt útvonalon, hanem rövidíteni akartak, és visszafordultak.


Én személy szerint utálom az ilyet, az ne jöjjön teljesítménytúrára, aki nem akarja végigjárni. Efemm térképe nagyon hasznos volt, és szépen megcsinálta, eszerint kellett volna mindenkinek haladnia. A Parkerdõi kör után az erdõ másik oldalán már a piros + jelzésen mentünk, szépen fel voltak frissítve a jelzések is. Nagyon gyorsan odaértünk a Széchenyi Zsigmond emlékmûhöz, még az özvegyet is volt szerencsénk látni, aki a természetbarát találkozóra érkezett.


A célban megkaptuk a nagyon szép emléklapot, és kitûzõ is járt. Ezután következett a falás, isteni volt a házi erõs pista, és a házi meggylekvár. A szúnyogok feléledtek a nagy nyüzsire, így gyorsan visszaindultunk az Úrhidai út végén hagyott kocsinkhoz. Ez még plusz 2 km volt a mai naphoz, ami így lett kerek. IA cél elõtt találkoztam Zsuzsával és Zsolttal, õket már rég láttam, aztán Márton Dani, Hevér Gabi, meg Bátor Feri érkezett Zsuzsával. Macit mindenki hiányolta, de õ orvosi igazolással volt távol.


Szerintem profi rendezés volt, a nevetségesen kevés nevezési díjért bõséges ellátás, és jutalom. Gratulálok, mindenkinek ajánlom a túrát! Az viszont sajnálatos, hogy a seprûnek szemetet kell szedni. Kedves túrázók! Ne szemeteljetek!