Túrabeszámolók


Aranyszarvas - Kincsem

JakabTúra éve: 20102010.03.22 09:17:35

Mivel az elõttem szólók már leírták az útvonalat, és a túra lényegét, csak a saját benyomásaimat tenném hozzá a rendkívül jól megszervezett túrához.


Ennyi szemetet eldobálva az út szélén, ennyi putris rendetlen tanyát, még sosem láttam. Elborzasztó és elkeserítõ látvány volt számomra.


Az ordibáló cigizõ szemét eldobáló fiatalokhoz nekem is volt szerencsém. Talán most élik ki céltalannak tûnõ életüket. De legalább eljöttek túrázni.


A túra végén megnéztem a Blaskovics múzeumot, (az 50-es rajtjánál) ami rendkívül gazdag és szép gyûjtemény egy színes és kúltúrált életrõl. A múzeumban nagyon kedvesen elõadást tartottak a tárgyakról, a Blaskovics testvérek életérõl, én mindenkinek ajánlom, nagyon tetszett. Ha már a Kincsem-parkban jártam, gondoltam az eredeti aranyszarvast is megnézem a múzeumban, hogy tudjam, mirõl is nevezték el a túrát. (Vajon hányan tudják?) Talán ha valami kedvezményes múzeumbelépõt is tudtak volna adni a túrázóknak, többen nézték volna meg. Így egyedül, aztán késõbb egy kedves idõs párral jártam körbe.


Összességében nekem a túra nagyon pozitív élményt nyújtott. Sajnos a társaim, akik az 50-es távot választották (Maci, Tinca és Dylen) nem értettek velem egyet, hosszú és nagyon sík volt nekik a terep. :-)


Még egy kellemes meglepetés, a Kincsem-parkban a szürkemarha pörkölt olcsó, és "Isteni" finom volt. Már sajnálom, hogy csak fél adagot ettem. :-)


A túra végén nagyon jó ötlet volt a szódásballon, és a szörp is, meg  a diós süti is finom volt. Köszönet a szervezõknek,