Túrabeszámolók


Gyermekvasút nyomában

bükkjáróTúra éve: 20092009.09.15 15:47:37
A Gyermekvasút nyomában - éjszakai
2009.08.19.
Táv:19,75km Menetidõ:4ó 20p
20 c körüli hõmérséklet éjjel. A hegyen hûvösebb. Esõ nem volt.

A túrára rá tette a bélyegét a Moszkva tér felé araszoló dugó, és az ennek következtében lekésett utolsó gyermekvasút. Így a rajtban raktam le a kocsit és nyugodtan üldögélve költöttem el a vacsorámat. A kényelmeskedés után hatalmas sor fogadott a rajtban, ami 10p múlva még nagyobb lett. Ettõl függetlenül rövid idõ alatt (értsd 30p-en belül) rajtolhattam. Tényleg sikerült meggyorsítaniuk a szervezõknek a nevezési procedúrát.
Leküzdve az elsõ néhány km-t és ep-t lehagytam a tömeget. Innen kellemesen lehetett haladni, mintha nem is túrán lennék. Élveztem a kellemes levegõt és a csöndet. A néha fel-fel bukkanó éjszakai fényeket. Azt viszont nem élveztem, hogy a vizet jelentõsen elméreteztem és totál kifogytam a Csillebérci állomásra érve. Itt feltöltöttem a puttonyt és magamat is. Egy csoki és újjult erõvel idultam a hátralévõ néhány km-nek. Az utolsó szakaszon - Normafától - egy futó kolleganõvel kocogtam-gyalogoltam végig. Hát igen ezt a szakaszt most sem szalagozták, pedig évek óta ez az egyik legnehezebben követhetõ szakasz. Megérzésre mutattam az utat, ami végül helyesnek bizonyult. A Z háromszög elérése után már nem volt különösebb gond. A Kápolnánál immár szinte menterendszerûen nem voltak ott a pontõrök pont nyitás után 15-el sem. Tovább indulva a hegytetõi mezõn találkoztunk velük. Mi mutattuk meg nekik, hogy merre induljanak lefelé a Kápolnához. Hát ide is elfért volna szalagozás. Aki nem sûrûn járt erre, vagy ájjel még sosem, az elég nehezen követheti az utat.
A célban a virsi elfogyasztása és egy kis várakozás már indult is a vonat 0.35-kor vissza a rajtba. Mondjuk nappal sokkal élvezetesebb a vonatozás. Azért 1-2 helyen szép kilátás volt az éjjeli fényekre. Végül kellemesen elfáradva értem haza.