Túrabeszámolók


Demeter

JakabTúra éve: 20092009.04.29 12:59:56

Ragyogó napsütésben, és szélben neveztünk a 60 km-es Paks körüli tekerésre. Számszerint 4 db bébielefánt, ebbõl három (Vajdaúr, Maci, és Tamás) ugyebár férfi. Egy nõ. (én lennék) Nekik vékonykerekû versenybringájuk volt (Tamásnak city városi, majdnem vékony de nem eléggé) nekem pedig a kis kosaras montim. Ezért a fiúk 10 perces elõnyt adtak, majd szépen beértek és szépen elkerültek az elsõ szerpentinen.

Paksról indult a túra, Kölesdre kellett áttekerni. Nem volt sok szint, de az húzós volt, fõleg a végén szembeszéllel.

Kölesden a kocsmában már várt a buzdító üzenet a srácoktól, "Hajrá Erzsi" felirattal. A kóla mellé nagyon jól esett. Jól tekertem, élveztem hogy nincs forgalom, és nincs nagy emelkedõ. Sütött a nap, mindenütt finom tavaszi orgona meg virágillat lengedezett.

Egyedül voltam, a madár sem járt semerre.

Következõ falu Borjád, egy kis toronnyal a falu tetején, aztán Uzd (még sosem hallottam róla) majd Sárszentlõrinc, és Nagydorog következett. Viszonylag jól haladtam, egy idõsebb úr szeretett volna utolérni, de nem sikerült neki. Nyilván jól tekertem. :-) Az útvonal nagy része egy patak mellett, löszfal alatt haladt, jól nézett ki. Azt hiszem a Sió csatorna lehetett meg mellette a Sárvíz.

Nagydorogon egy parkolóban volt a pecsételés, kaptam csokit, és pezsgõtablettás italt. Aztán következett az utolsó etap, de itt Pusztahencse mellett - bár már csak 11 km volt hátra - lelassultam.

Nagyon tapadt a kerék a szórt bituminra, szembeszél fújt, és hosszú alattomos emelkedõ következett. Azért leküzdöttem valahogy, és a végén már csak be kellett gurulni a városba.

Nekem nagyon tetszett a tekerés, a fiúk már vártak. A végén kaptam ajándékokat is, szép kitûzõt, és bevágtam egy hagymás-zsírost.

Szerintem a rendezõk nem voltak a helyzet magaslatán, nem tudták pontosan a nevezési díjat, (bár utólag korrigáltak) és Maci ajándékot sem kapott. Ettõl függetlenül tetszett a túra, az útvonal és fõként a társaság - amit útközben nem élvezhettem - és az idõjárás is.

Bõvebb beszámolót olvashattok a www.bebielefantok.hu honlapon, illetvez a tekerés útvonalát meg lehet nézni a www.futoterkep.hu oldalon.