Túrabeszámolók


Gyermekvasút nyomában

bükkjáróTúra éve: 20092009.04.07 08:52:35
A Gyermekvasút nyomában - nappali
2009.03.15.
Táv: 19,75 km Idõ: 3ó 20p
5 fok körüli hõmérséklet, majd folyamatosan szemerkélõ esõ.

Reggel amikor felkeltem még csak borongós idõ fogadott. Reménykedtem, hogy nem fog esni az esõ. A kényelmes készülõdésbõl a végén az lett, hogy meg kellett kérnem a Tesómat, vigyen el egy darabon, mert nem érnék a rajtba 10-re. A szervezõk telefonos megkeresése szerint nem nagyon tudnak késõbb indítani. Így autós segítséggel 10.05-re ott voltam. Így "csak" 35 percet kellet sorban állnom. A sor az állomás épület elõtti úttesten keresztül kígyózott. Kicsit mérges lettem, hiszen így BKV-val is simán ide értem volna.

Végül 10.40-kor rajtoltam. A szokásos tömeg fogadott a túra útvonalán, de nem is számítottam másra. (Csak ez a herce hurca a rajttal - minden évben azt hiszem, hogy a szervezõk tudnak javítani ezen, de valami okból kifolyólag nem sikerül nekik.) Valahol a Nomafa magasságában aztán el kezdett csöpörögni az esõ. Ez késõbb "szerencsésen" folymatos szemerkéléssé erõsödött. Így igyekeztem a lehetõ legnagyobb tempót diktálni. Ebbéli igyekezetemben azt is elfelejtettem, hogy zsákra az esõvédõt feltegyem. Ez már csak a célban jutott eszembe. A túra második felében többször elõzgettük egymást egy családdal. A szülõk a 2 gyerekkel (10-12 év körüliek lehettek) nagyon szép tempót diktáltak. A célban megkérdeztem, és kiderülr kb egyszerre indultunk. Úgy gondolom hogy ez fõleg a gyerekeknek nagyszerû idõ volt. Minden tiszteletem az övék.
A célban most fasírtot és rizst adtak - mindkettõ nagyon jól esett. Az ingyen visszautat a gyermekvasúttal most viszont kihagytam az esõ miatt.