Túrabeszámolók


Normafa

bükkjáróTúra éve: 20092009.03.23 15:28:27
Normafa 20
2009.03.07.
Táv: 20,5 km (2x)
Menetidõ: 1.=3ó , 2.=3ó 25p
Reggel 5 fok körül, a hegy tetõ ködben. Borongós idõ.

A túra elõtt olvasgatva a beszámolókat merült fel bennem, hogy meg kéne próbálni kétszer egymás után teljesíteni a túrát. Úgy éreztem elég felkészült vagyok hozzá, hogy az elsõ kört 3 óra körül teljesítsem, így saját idõ terehére még el tudnék indulni másodszor. Szombaton hajnalok hajnalán keltem (4-kor), hogy biztosan ki érjek még 7 elõtt. Ez sikerült is, mivel 6.45-kor már a rajtban voltam. A szervezõk ekkora már felállították a sátrat, padokat raktak ki, a nevlapok, itinerek elõkészítve sorakoztak - elismerésem nekik: Nem tudom hányra kellett kimenniük, hogy 6.45-kor, sõt inkább már elõbb minden kész volt a túrázók fogadására.
A Normafa teljesen ködben volt. János hegy szintén. Ez nem sok jóval kecsegtetett. 7.00-kor elindultam a terv szerinti elsõ körömre. A Szépjuhásznés fordulóig gyorsan leértem. A sár még dermedt volt, viszont nem volt fagyott, úgyhogy optimálisan lehetett haladni. A pontõrök megjegyezték, hogy én vagyok a harmadik. Mondtam, hogy ez csak a lejtõ miatt van, késõbb lesz ez másként is. Igazam lett. 7 után valamikor indultak az igazi futók és mind el is hagytak valahol a 8. km környékén. A Végvári szikláig gyorsan ment a menet. Utána meg jöttek az emelkedõk. Ez meg is látszott a átlagomban. Ekkor már többnyire egy magamban haladtam, közel s távol senki nem volt, néha elõztem vagy elõztek. A KFKI-nál finom kenyérrel kínáltak, hagymával, csalamádéval. Finom volt. Az Irhás árok gyorsan meg volt - futottam végig. A Hörcsög (?) utcai pontõr el kavarhatott, mert nem volt a helyén mikor oda értem kb 10-15 perccel a nyitás után. Nem akartam várni - mentem tovább. A Kápolnánál ezt jeleztem, de már tudtak róla. Végül 10.00-ra beértem. Egy kis pihenõ után újra neveztem és indultam a második körre.
Itt már éreztem, hogy mewntem 20 km-et. A János hegy még mindig ködben. A sár már csúszósabb. Én meg fáradtabb. De az esõ nem esik. Nem is esett. Reméltem, hogy ez kitart még egy pár órát. Kitartott. A Csacsi rét környékén kezdtem beérni a 9 körül indulókat. Ekkor tudatosult bennem, hogy azért vannak mások is a túrán :) . Most hosszabb pihenõt tartottam a KFKI-nál = több kenyeret ettem, több teát ittam. Az Irhás árokban most mérsékeltebb kocogást rendeztem. A pontõr már a helyén volt. A Széchenyi hegyre felérve erõs szél fogadott, melyet erre a napra jeleztek. Szerencsére csak itt volt érezhetõ.(Hajnalban-reggel még szinte nem is volt légmozgás.)Végül 13.30-kor beértem a célba. Sikerült! Megcsináltam 2x!
A túra szervezettsége és az ellátás is jó volt.
Jövõre újra jövök! Ha összejön: kétszer.