Túrabeszámolók


Kanizsa 50/30/20/10

JakabTúra éve: 20082008.10.02 14:01:27
Kanizsa 30

Szombaton reggel álmos szürke nyúzott idõben indult a túra. A gimnázium elõtt jó sok diák csoportosult, láttam is, ezektõl Maci vérszemet fog kapni, és sietni fogunk.
És hát lõn, így is lett. 

A városból kifele menet elhaladtunk a víztározó és néhány kocsma mellett, majd kiértünk a Csónakázó-tóhoz, ahol az elsõ etap volt.
Pecsét, és már indultunk is tovább.
Maci jó ütemet diktált, szokás szerint már az elsõ pár km után folyt rólam a víz.
Végül is így méregtelenítést is végzek túrák alatt. :-)
Beértünk hamarosan Bagolába, ahol a szõlõhegyre vezetett utunk. Igencsak szüret volt mindenhol, és nagyon élveztem a dimbes-dombos környéket, a friss must illatát, és az ápolt kis pincék, kertek sokaságát.
Elõjöttek a gyerekkori emlékek, a zalai nagyszüleimnél sokat szüreteltem.

Az idõ kegyes volt hozzánk, bár nem sütött a nap, a hõmérséklet kimondottan túrázós volt. Az õszi szõlõk között jó volt túrázni, a gesztenyék már potyogtak, és az õszirózsák színes fejecskéi sok-sok kertbõl nevettek ránk.

Sûrû réteken is áthaladtunk, itt meg gombák sokasága fogadott. Pöfeteg, csepörke, (ezt Zalában mondják így) és az erdõkben sok-sok õzlábgomba. Fájt a szívem otthagyni õket, de sajnos ez most teljesítménytúra, nem gombászás volt.

Az egyik etapnál egy szép erdei tisztáson finom üdítõkkel vártak minket a pontõrök. Mindenütt kedvesek és barátságosak voltak. Hiába no, zalai vér folyik az ereikben. 

Nem emlékszem pontosan minden ellenõrzõpontra, (benne volt Liszó is) de az utolsó pontnál, Romlottvárnál kapott óriási pogácsát szívesen megettük.
No, megtette a hatását, el is tévedtünk.
Nem tudom hol mentünk félre, végül is pár plusz km után visszataláltunk a keresett útvonalra.
Így aztán egy-két emberkének sikerült elõbb beérnie mint nekünk, Maci nagy bánatára.

Az utolsó km-ek a városban már nagyon elfárasztottak, jó volt a kedves szervezõk tárt karjaiba érkezni.
A Kanizsa túrák híresek a tomboláiról, ezért a végén mi is húztunk egy cetlit, én térképet nyertem, Maci útijátékot.

Jó kis túra volt, ide szívesen visszajövök jövõre is.

Hazafele még begyûjtöttünk egy-két pecsétet a Dunántúli templomromok akció keretében, és meg kell jegyezzem, a Somogyvári történelmi emlékhely nagyon kellemes élményt és látványt nyújtott.
Ugyanígy a Somogyvámosi Pusztatorony is, amirõl még sosem hallottam, és nagyon érdekes.