Túrabeszámolók


Dolina túrák

Attila04Túra éve: 20082008.05.11 17:02:41
Tudom, hogy nem a legnehezebb, de nekem a kedvenc gyalogtúrám.

Idén az 5. alkalommal rendezték meg a teljesítménytúrát, melyre idén, hála a jó idõnak, illetve szerintem a jó reklámnak, több mint 700-an indultak el. A szervezõk idén beiktattak egy új, 30 km-es távot is.

A túra legalábbis a 20 km, amit mi választottunk, végig jelzéssel illetve szalaggal ellátott,könnyû túra volt.

Az elõzõ évek túrája tapasztalata alapján nem kellett teli hátizsákkal nekiindulni a túrának. Majd minden ellenõrzõ ponton volt valami. Az elsõ ellenõrzõ pont a horgász tónál volt ahova sajnos többen levágták az útvonalat a leírástól eltérõen, pedig aki betartotta, megtekinthette volna a tájházat. Ahol szintén nagy szeretettel, süteménnyel, vízzel és akit érdekelt, tárlatvezetéssel vártak.
A második ellenõrzõ pont a Golyófogó-völgy volt, ahol visszaemlékezve a régi évekre, rengetegen jártak ki kirándulni, pihenni, de ez mára megváltozott.
a harmadik illetve negyedik ellenõrzõ pont is a többi túraútvonal találkozási helyénél lett kijelölve. A Hársasból kiérve megint nagyon szép látványt nyújtott a tisztás. Az utolsó ellenõrzõ ponttól már nem messze volt a cél, de az úttól nem messze lehetett látni az agyagfalba vájt gyurgyalag fészkeket illetve a madarakat.

A célban, a helyi strandon oklevél, kitûzõ és megterített asztalok vártak, illetve nagy meglepetésre az 5. túrát teljesítõk részére külön ajándék.

A célbaérkezést követõen a jó idõt kihasználva sokan választották a fürdést.

Én nagyon jól éreztem magam, nagyon kellemes nap volt. Jó idõ, mentes az elõzõ napi esõktõl, ki ismeri a helyet, tudja mit számított.

Nagyszerû szervezés, teljes ellátás,jó útvonalleírás, jó térkép, pontos jelzések, összefogás. Ez jellemezte a telejsítménytúrát.

Jövõre is elindulok.