Túrabeszámolók


túra éve: 2011
Téli gyermekvasútTúra éve: 20112011.01.16 18:43:04

Hogy Richard Wagner utolsó híres szavaival éljek (ha voltak utolsó híres szavai) "Találkozunk a következõ felvonás elején". Ebben a korban már minden év duplán számít, de remélem jövõre is el tudok jönni. Jó volt. Sütött a nap, csicseregtek a madarak, így január közepén. A Disznófõtõl továbbra is meredek a zöld sáv, ott elfogyott a lábam. Így is 2 óra 21 perc lett. Tavaly 5 perccel jobb volt. Talán ez már a kor, vagy ki tudja? Na mindegy. Vigyázzatok magatokra, és jövõre is találkozzunk itt! Addig hallgassatok Wagnert! Kjj.

 
 
túra éve: 2010
Monoton Maraton, FélmaratonTúra éve: 20102010.11.01 18:40:37

Már harmadik alkalommal vettem részt ezen a túrán. Kiváló edzési lehetõség, mert a megtett körök alapján jól be lehet állítani a terhelést. Ahogy korábban, most is félmaratont futottam. 7.45-kor indultam és 10-kor értem be. Ez egy kicsit rosszabb, mint a tavalyi idõ volt. Az idõ és a szervezés kiváló volt. A végére nagyon megteltek az utak, és bár mindenki udvarias volt a futókkal, örültem, hogy a végére értem. Ez jó, mert a túra egyre népszerûbb. Jövõre korábban indulok. Minden futó- és túrázó társat biztatni tudok a részvételre.

 
 
Téli gyermekvasútTúra éve: 20102010.01.24 12:13:50
Egy történelmi jelentõsségû túra volt, mivel 3 év után újra túrázni kezdtem. Igaz kicsit másként, idõközben - idõhiány miatt - ugyanis átálltam a terepfutásra. Úgy érzem menni fog a túrázás, mivel már az elsõ bejelentkezéskor minden a réginek tünt. Sok ismerõs arccal találkoztam, akik már 5 éve is koptatták a bakancsot. Hát ez ilyen. A túrázás életmód, és akit egyszer a füstje megcsapott... Amúgy Nekem ez egy háziverseny volt, mert rendszeresen a túra útvonalán edzek. Szép nap volt, napsütéssel, jó szervezéssel és a kedvenc emelkedõkkel. Egyedül a Tündérszikla környékén voltam egy kis bizonytalanságban, mivel itt ritkán járok. Aztán a Disznófõ környékén volt egy kis holtpont, amire az ottani csúszós emelkedõ is rátett. Kezdésnek ennyi: 19,5 km, 500 méter körüli szint, 2 óra 18 perc.
 
 
Pinceszer/Vincézés - PincézésTúra éve: 20102010.01.24 11:40:41
Ezt a túrát is beépítettük a tavaszi felkészülésbe, ezért Marcsival (futókollégával) érkeztünk. Õ a rövidebb, én a hosszabb távot választottam. Korábban sokszor túráztam a Vértesben, az elmúlt 2 évben viszont nem voltam. Így kifejezetten jól esett az útvonal felidézése. Szép vonalvezetésû, jó túra volt. A hosszabb táv lényegében megfelelt egy félmaratonnak, amit jelentõsen megnehezített a hó. Nekem különösen a Csákberény utáni völgy/emelkedõ esett nehezemre. Aztán a tetõn átestem a holtponton és onnan már kellemes volt az út hazáig. A szalagozás kifejezetten jó volt, bár Csákberény elõtt a Z+-rõl simán lementem a Z háromszögre. Itt jó lett volna jelzés. Mások is így voltak ezzel, mert az elágazástól kb. 500 méterre találkoztam egy sporttárssal, aki szintén határozatlan volt. Összességében nekem nagyon kellemes volt ez a túra, jól éreztem magam, és a hó miatt jót edzettem. Az ellátás megfelelõ volt. A Rendezõk jelezték, hogy a túrát jövõre is megrendezik. Mindenkinek ajánlani fogom. (Táv: kb. 25,5 km az eltévedés miatt, szint: kb. 400 m, idõ: 2 óra 59 perc). Ui.: A visszafelé vezetõ úton teljes pompájában lehetett látni a csókakõi várdombot. Valahogy nekem korábban nem jött le, hogy milyen magas. Így oldalról ez sokkal jobban érzékelhetõ.
 
 
túra éve: 2006
ÖrdögkerékTúra éve: 20062006.10.02 18:47:58
Ördögkerék 2006
Az útmutató szerinti leghosszabb utat választottam. Ez az "a" jelû küllõn vitt ki a körre. Mint kiderült az utat visszafelé jártam be. A "D" szakasz kivételével könnyen járható, kifejezetten szép vonalvezetésû túra. Az út sorra veszi a környék legszebb pontjait (Nagy Szénás, Remete szurdok, Fekete hegyek, Nagy Kopasz, Meszes hegy, Kutya hegy), ezért akár tanulmányi kirándulásként is ajánlható. Nehezebb résznek csak a "D" szakasz második fele tekinthetõ. Ezen elõbb a Meszes hegy elõtti gyomos mezõ rosszul jelölt és nehezen járható szakasza, majd az ebbõl átmenet nélkül, rövid ideig meredeken kiemelkedõ Meszes hegy szerezhet nehéz perceket. Aki a túrát a normál úton (az 1. pont felé) indulva járja végig, a Meszes hegyi emelkedõvel nem találkozik, mivel az út a Kutya hegy felöl könnyen járható. Összességében kellemes, kifejezetten könnyû túra. A szervezés többnyire profinak tekinthetõ. A szalagozás a Meszes hegy elõtti mezõ kivételével jó, az ellátás közepes.
 
  vissza az túrákhoz
<<== túranaptár