Túrabeszámolók


túra éve: 2016
Vándortáborozók nyomában a Nyugati-MecsekbenTúra éve: 20162016.08.01 08:14:16
Sziasztok!

Nem vagyok kezdő túrázó, de most először voltam ezen a túrán.

A legtöbb túrán ahol jártunk olyan ellátottság volt (csoki, szendvics, IVÓVÍZ), hogy amit vittünk azt haza is hoztuk általában. Nem azt mondom, hogy ez volt az elvárásom, hogy nekem minden állomáson csokit adjanak meg szendvicset, de az, hogy az embernek szomjasan kell legyalogolnia az utolsó 10 Km-t mert kiszáradt a forrás. Ha már egy ellenőrző pontot oda rakok egy forrás mellé, és kiderül, hogy nincs víz, akkor már 1-2 kannával odahozatok. Nem nevetve közlöm a tikkadt túrázóval, hogy sajnos kiszáradt.

A másik az útvonal jelölése. Komolyan mondom, vannak vacakul kijelölt túrák, de EZ. Én úgy tapasztaltam egy normális szervezésnél, hogy előtte bejárják az útvonalat és ahol nagy az eltévedés veszélye, kiraknak egy szalagot. Na itt, ha az egész túrán láttam három szalagot, akkor sokat mondok. Annak a fele is szerintem egy másik túráról maradt ott a félméteres fűben eldugva. Szerintem nem volt olyan túrázó, aki először vett részt ezen és nem tévedt el.

Nem nevezem meg melyik ellenőrző pontnál volt, de útbaigazítottak, hogy merre menjünk. Az erdő közepén egy nagy fánál kellett elkanyarodni egy apró ösvényen (ami nem volt kiszalagozva). Az ellenőr még látta is, hogy rossz irányba megyünk, de hogy odaszóljon, az túl fárasztó lett volna. Egy srác például, aki nagyon sietett előttünk szerintem már átlépte a határt is.

Maga a táj gyönyörű és érdemes volt részt vennünk a túrán mindezek ellenére, de a 30,9 km-ből 37 km lett.
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár