Túrabeszámolók


túra éve: 2006
VidróczkiTúra éve: 20062006.06.18 23:28:37
Vidróczki 27

Elõzõ (és egyben elsõ) túrám, a Budai Trapp után könnyû kis túra volt: hó nélkül azért egyszerûbb a dolog. Alapvetõen klassz volt az egész, de pár dolog nem tetszett, ezeket megosztom, jobbító szándékkal.

Elõször is, fura volt, hogy bár a Mátrába mentünk, az út elsõ kb. 6 km-ét egy szántóföldön át kellett megtenni. A tûzõ napon megváltás volt az erdõ: igaz, ez legalább sík volt :) A társaim még annyi teljesítménytúra tapasztalattal sem rendelkeztek, mint én, de mivel a szintidõ kényelmes 10 óra volt, nem siettek. Csak késõbb derült ki, hogy ez csak elvileg 10 óra, mert (mivel a nevezési idõ végén indultunk), az állomások sokkal elõbb zárnak, szóval amikor erre rájöttünk, igencsak bele kellett húzni. További furcsaság volt, hogy az itinerbe bevettek egy pontot, ahol nem volt pecsételés: így miután az egyik pontot épp elcsíptük, és az itiner következõ bejegyzése "2 km, 0 szint" volt, és volt még 1 óra a zárásig, pihentünk egy nagyot. Sajnos a következõ pont több mint kétszer ilyen messze volt, elég nagy rohanás lett a végére.

Ezeket leszámítva kellemes volt a túra, fõleg a patakon keresztbe-kasul vezetõ út volt nagyon szép. Fincsi volt a zsíros kenyér is, bár a célban a napközis tea hatására elemi erõvel törtek fel az általános iskolai menzai szenvedések emlékei...
 
 
Gödöllő ÉjszakaiTúra éve: 20062006.06.14 10:14:39
Idén kezdtem túrázni, elsõ éjszakai túrám. A legfontosabb tanulság: jó társasággal nehéz idõben is sokkal könnyebb.

Amikor 3/4 8-kor beléptünk a suli ajtaján, sütött a nap. Nevezés után a hátsó ajtón kilépve elkezdett esni. Azon poénkodtunk, hogy aki az elsõ ajtón jött ki, az szép idõben túrázik most :) Az idõ legalább felében esett, sár is volt rendesen, és kb. 12 fok csak. Az volt a trükk, hogy nem szabad megállni, az intenzív mozgástól nem fáztunk. Bevallom én titokban örültem is egy kis esõnek, mert épp elõtte vettem egy vízmentes szettet (nadrág/dzseki) és ki szerettem volna próbálni. Elvileg lélegzõ, belülrõl kiengedi a párát. Sima pamut ruha volt alatta, én meg izzadtam rendesen: mindenem csurom víz volt a célban. Mások szerint jobb aláöltözettel jobb eredmény lett volna. Sebaj, melegen tartott, utána úgyis levettem hamar. Egy mélypont volt: valami emelkedõre fel úgy középtájt, annyira csúszott, hogy helyben jártunk: no az kicsit lehangoló volt. Azóta nem volt lelkierõm kipucolni a ruháimat :)

Szóval esõ ide, sár oda, nekünk jó hangulatban telt a túra. Pl. tök vicces esõben éjjel fényképezkedni: a vaku egy pillanatra megvilágította az esõcseppeket, leírhatatlanul mókás látvány!
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár