Túrabeszámolók


túra éve: 2014
Három város / Póstelek / Cimbora / Három város 80MTB/60MTBTúra éve: 20142014.05.11 19:12:02

 Három Város 30!


Reggel háromnegyed nyolcra értünk Békésre, már jó néhány túrázó várakozott a szökõkútnál. A szervezõ idõben érkezett és kedvesen fogadta a túrázókat. Igaz elég nagy káosz volt, mert kb. 4-5 sorban álltak az emberek, nehezítve a nevezést. Szerencsére nagyon jó idõ volt, az elején a Bandika-fáig harcoltunk a dzsungellal, de jól éreztük magunkat.Pecsét, csoki és már írány tovább. Kicsit könnyebb és monotonabb szakasz után gyorsan csabára értünk, Ligetben pecsét, víz és folytatjuk tovább utunkat. Szép kerékpáros ösvényen elértük a Veszei kerteket, majd szép lassan Pósteleket. Itt idõztünk kicsit, megnéztük közelebbrõl a kastélyt, majd leültünk egy padra. Utána keresgéltük kicsit a pontot, de szerencsére meglett. A pont után egy hosszú, monoton egyenessel értük el a Hajlási erdõt, amely szép volt és lassan elértük Ajtósfalvát is, ahonnan számunkra a legrosszabb rész jött. A sok aszfalt, ami a végén elégé kikészített minket. Összeségében egy jó túrán vagyunk túl.


Pozitívum:  • Ár-érték arány

  • Nagyon jó térkép

  • Gyönyörû kitûzõ

  • Kedves, segítõkész pontõrök és gyerekek a pontokon


Negatívumok:  • Fél óra a nevezésre várva (a túrázók 4-5 oldalról vették körbe a szervezõt, így nehéz volt neki egyedül)

  • Elõre megadott bélyegzés a kupafüzetbe

  • Ellenörzõpont hiánya a Lencsési lakótelep környékén, mert busszal gyorsan rövidíteni lehet, amire sajnos példát láttunk  (Mindenkinek a saját lelkiismeretén múlik a rövidités)

 
 
Wenckheimek nyomábanTúra éve: 20142014.03.22 18:09:28

 Szombaton szép tavaszias idõ köszöntött minket, így reméltük, jó kis túra elé nézünk. Másfél óra utazás után, viszont nagy káosz fogadott minket, pedig nem volt nagy tömeg. Egy ember felelt a nevezésért, de ez így nagyon lassú volt. Lassan leküzdve a sort befizettük a dupla nevezési díjat, majd közölték velünk, hogy itiner nem mindenkinek jár, így nem is kaptunk. Elég szépen néztünk egymásra, majd végül Kiss Károlytól sikerült kérni két igazoló lapot. Így csak az utolsó csapattal tudtunk elindulni, mely vezetett túra volt (sokan nem várták meg). A lassú tempó miatt végül egyénileg teljesítettük a túrát, mely szép helyeken ment.


 Pozitívumok:


-          jó elgondolás, jó útvonal


-          szép kitûzõ és oklevél


-          ár-érték arány


Negatívumok:


-          Rajtnál lévõ káosz,


o   minimum két ember kellett volna, egyikük a pénz kezelésével, még a másik személy az itinerrel és pecsételéssel foglalkozhatott volna


-          Az az érzésünk volt, hogy csak a pénzt szedjék be a rajtban, utána nem érdekes a túrázó


-         Egy plusz ellenõrzõpont kellett volna a 4. pont után lévõ egyenes végéhez, mert nagyon sokan levágták az        utat-        Elõre megadott bélyegzés az igazoló füzetben


-        Vezetett túra, a jövõben csak annak, aki szeretné is


Összegezve egy nagyon jó túra volt, a rajtoltatást leszámítva. 10-bõl 7 pontot ért számomra.

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár