Túrabeszámolók


túra éve: 2006
Dombay-tóTúra éve: 20062007.01.08 16:34:06
Sziasztok!

Jó idõben rendezték a túrát. Egy nappal szilveszter elõtt és szombaton. Õket is meglepte a sok jelentkezõ. Mi Szegedrõl mentünk fel kocsival. Kicsit ködös volt az út és néhol csúszott a kocsi.
Az túra szép napos idõben zajlott. Mi a 25-ösön indultunk. Nem volt sár csak az utolsó etapon Hosszúheténytõl Dombay-tóig. A pontok jó helyen voltak, a túra leírás korrekt. Kicsit szegényes az ellátmány, de nem ez az elsõdleges szempont. Mondom, egy kicsit szervezetlennek tünt mert nem számítottak ennyi emberre (250 körüli, a tavalyi 70-80 helyett). Nem is jutott mindenkinek kitûzõ, de küldik!
A túra különben megérte, hogy Szegedrõl elmenjünk. A Kelet-Mecsek legszebb tájain vitt végig. (Zengõ, Püspökszentlászló..)
Hazafelé Bajáig totális ködben vezettem.... Ez nem hiányzott.
Köszi a szervezõknek.

 
 
Lokomotív 424Túra éve: 20062006.10.10 10:21:11
Sziasztok!
Szegedrõl indultunk, autóval 5 órakor. Kényelmes tempóban (éljen az autópálya), 3/4 8-ra ott voltunk. Régebben megtettem már ezt a távot (24km), de nem emlékeztem rá, hogy ilyen szoros a szintidõ(4ó24p). Hát pihenni nem lehetett . Ez tényleg teljesítménytúra volt. Az idõ gyönyörû volt mindvégig. A terep kellemes. lankás, alig van benne kaptató. Magyarkútig elsétálgattunk, ott döbbentünk rá, hogy nem lehet lacafacázni, teperni kell. Kicsit sajnáltam hogy nem fért bele egy kis bámészkodás a tájban. Az egyetlen rövid kaptató a Királyréti ponttól vissza az útra volt. A szalagozás kiváló volt a jel nélküli helyeken. Változatos környezetben, szép idõben és jó rendezés mellett érdemes volt feljönni Szegedrõl. Bár csak azoknak fogom ajánlani, akik ténylegteljesítményre mennek, nem csak túrázgatni akarnak. A kitûzõ és az emléklap szép, a zsíroskenyér és a tea finom volt.
Érdekességek: Láttam egy fiatal anyukát egy fél éves kislánnyal részt venni a túrán!
Képek is lesznek nemsokára!
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár