Túrabeszámolók


túra éve: 2013
Ráckevei GyalogjáróTúra éve: 20132013.03.16 22:00:55

Igazság szerint én még sohasem írtam hozzászólást. Ezután sem szeretnék... de Toprongy hozzászólása miatt mint szervezõ szeretném elmondani hogyan látszott március 15-én a helyzet.


Más is kérdezte, hogy miért? A döntést két okból kellett meghoznom. Tegnap -tudtommal, láttam- a hóátfúvások miatt Kiskunlacháza-Ráckeve és Tököl-Szigetcsép között is többször lezárták az utat. Mikor kora délután elindultunk bejárni az összes helyszínt minden volt aminek nem örül a szervezõ: árokban autó (terepjáró) és hóeltakarító traktor (amit egy másik traktor próbált kiráncigálni) valamint viharos szél. Mindemellett pedig három olyan ellenõrzõpont amelyekhez a pontõrök eljuttatását maximum traktorral lehetne (?) megoldani.


A reggeli napsütés ellenére a pontokat biztosan megközelíteni továbbra sem sikerült volna. Dönteni tegnap kellett, igyekeztem úgy tenni, hogy a túrán indulni akarók és a pontõrök testi épségét se veszélyeztessük. Ha valaki messzirõl jön nem felelünk érte hivatalosan, de mégis nyomná a lelkünket egy árokba csúszásos baleset, hisz elsõsorban emberek vagyunk. (Szomszédom 43 órát vesztegelt az M1-esen...) Tanárként pedig azt hiszem minden programon mindenkiért felelek, túraszervezéskor is így vagyok vele. Szervezõként több mindent máshogy látok mint mikor résztvevõként utazok valahová. Pár éve egy decemberi túráról barnuló újjal jöttem haza... szakadt a hó és viharos szél fújt, mégis jó volt a túra! De nem lepett volna meg ha elhalasztják. Diákjaimnak én is mondom, hogy nincs rossz idõ, csak rosszul öltözött túrázó... de azért mégis mindig viszek egy két pulcsit, hogy tudjak adni nekik. Komolyan mondom, hogy nagyon sajnálom! Engem is bánt, mára nevetõ gyerekekre és jókedvû túrázókra készültem...


Ismereteim szerint egyik szervezõtársam sem vámpír, ugyanakkor viszont a holnapot sem láthatjuk elõre... 


Mészáros Attila


 

 

 
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár