Túrabeszámolók


túra éve: 2012
Széchenyi István teljesítménytúra - KerepesTúra éve: 20122012.09.09 11:23:17

25-ös táv


Szívbõl gratulálunk a szervezõknek, akiknek szívügye volt, hogy minden rendben legyen, mindent megtettek, hogy a résztvevõk elégedettek legyenek, nagyon gondosan, jól feltûnõen és körültekintéssel kiszalagozták, felfestették az útvonalat, és egy nagyon pontos, alapos túraleírást adtak hozzá. Kedvesek, figyelmesek voltak a pontõrök is. Szép volt a táj, a hatalmas szõlõsök is megragadtak, igaz, a süppedõs homok sok helyen megnehezítette a haladást. Élmény volt egy lovas túratárs látványa. Soha nem jártunk erre, de most a Hungaroring mellett is elhaladhattunk, aminek a hangja késõbb messze elhallatszott. Jólesett a frissítõ víz, melyet több ponton is kínáltak, mert bizony nyári hõség volt, s életmentõ volt a frissítõ szellõ is.

 
 
túra éve: 2011
EKF / Aragonit/Dolomit/Kalcit /Zsíros Deszka túrákTúra éve: 20112011.09.18 13:07:07

30-as táv (csaknem 35, kb. 1100 m szinttel)


Ami az ellátást illeti, remek volt, alaposan elkényeztettek minket csokikkal, tiramisu szeletkékkel, nyalókával, cukrokkal, innivalóval út közben. (Igaz, mi a Szépjuhásznét kétszer is érintettük). Az útvonal is nagyon tetszett, bár nehezen kibogozható volt, a rengeteg jel felsorolása helyett elég lett volna egyet-egyet kiemelni, amit követni kell, és elég lett volna csak a jelváltásokat leírni. Nem tudom, hányan voltak rajtunk kívül a Tündér-hegyen, hisz a legtöbben a János-hegyen át vagy egyéb rejtélyes, kalandos úton érkeztek direkt vagy véletlenül az 1. ponthoz, de azt tudom, hogy többen voltak olyan helyeken, ahol nem kellett volna lenniük, s volt, aki kényszerbõl át is nevezett, de mindez nem is csoda, mert sok hely kínálkozott az eltévedésre, továbbmenetelre, hisz az itiner alkalmatlan volt az eligazodásra... Fültanúi voltunk annak is, hogy a továbbmenetel felõl érdeklõdõknek a pontõr azt a választ adta, hogy nem tud segíteni, õ Pécsrõl jött... Legnagyobb örömünkre a Hármashatár-hegyen ücsörgõ, mezítlábát lóbázó pontõr-leány messzirõl, szívbõl jövõen köszöntött minket, s örömmel nyújtotta markába dugott kis ajándékait, mintha ezer éve ismerne minket. Most elõször láthattuk a csillebérci tábort belülrõl, ez is jó volt.


Egy egyértelmûsített, átgondolt, jól átlátható itinerrel egy nagyon jó túra lehet jövõre, mely mindenki örömére szolgál!


 

 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár