Túrabeszámolók


túra éve: 2009
Negyven Hegyben EgybenTúra éve: 20092009.07.24 23:41:40
Kedves Farkas.
A seprûk és ha minden igaz a három utolsó sem ázott el,csak a viharból kaptunk.
Üdvözlettel az egyik sepregetõ.
 
 
Bujáki kikeletTúra éve: 20092009.04.18 20:38:33
Buják kikelet 40

Minden tiszteletem a rendezõ csapaté.Egy rendkívül jól szervezett napot sikerült összehozniuk.A szalagozás szerintem több volt mint elég,gyakorlatilag a leírás olvasása nélkül is végig lehetett menni,ami már kissé "túlzás" is.
A fánk-(nálunk pampuska) olyan volt mintha itthon csinálták volna:).
Az idõjárás remek volt,a végére már túlzottan is.
A végére kellemesen elfáradtam.

Jövõre is biztosan megyek.Köszönöm.
 
 
Téli MátraTúra éve: 20092009.02.02 00:21:10
XL

Lehet hogy én elfogult vagyok a Hanák Kolos Turistaegyesület által rendezett túrákkal kapcsolatban,de nekem tökéletesen megfelel a célban kapott kitûzõ mérete,és az is hogy hangosan szólítanak a megérdemelt oklevelemért(az egyébként csinos hölgyek).
A futókért én sem rajongok,ez tény,de ha jelzi hogy jobbról vagy balról kerülni-elõzni szeretne akkor ezt tiszteletben tartom,és megpróbálok lehúzódni.
Bár nem szoktam futni,mert azt nem bírnám,de a lejtmenetben azért egy 7 km/h-ás tepót szertek menni,ilyenkor pedig én sem nézem hogy a sár amit dagasztok éppen kire fröccsen föl-"ugyanis nem kerülgetem,hanem átgázolok rajta.Túrázni jövök,és nem szinházba,-úgy gondolom,ha az erdõbe tévedek,és nem csak a TT-k alkalmával hanem kirándulásokkor is,a rajtm lévõ ruhadarab úgyis a szennyesbe kerül,ha nem a sár miatt akkor azért mert összeizzadom.
Az idei túrán bár nem szoktam,de most egy helyen,mégpedig a Kékesre vezetõ meredek kaptatón rövidítettem,kb:20 métert.Ezt a rövidítést szóvá is tette egy túratárs,bár nem engem vont kérdõre,hanem a 4-5 méterrel elõttem haladó öcsémet.
Elismerem nem volt helyes,de a kifogásával nem értek egyet,mégpedig hogy miattunk akarják a Mátrában a gyalogos TT-kat beszüntetni,mert ezzel a rövidítéssel tönkre tesszük az erdõt.Nem tudom hogy a mostani Téli Mátrán összességében mennyien vehettünk részt,talán:2-3000-en,de ez a mennyiség is csak töredéke a nyaranta gombázni járó több 10000 fõnek,aki szintén nem a turista utak mentén fog gombát szedni-õk biztosan lebegnek a talaj felett.De beszélhetnénk a hivatalos fakitermeléskor hátrahagyott dózernyomokról,otthagyott láncfûrészekhez való láncokról,olajoskannákról,stb...
Én biztosan elmegyek a következõ Téli Mátrára is,és remélem hogy sok ismerõs arcot fogok látni.




 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár