Túrabeszámolók


túra éve: 2009
Túrázz a vonatért!, Túrázz a Cuha-völgyi vasútért!Túra éve: 20092009.02.08 12:53:29
Túrázz a vonatért, 2009. 02.07. Vinye

Kicsit félve indultunk neki reggel az utazásnak, mivel az elõrejelzések szerint az ottani körülmények nehezítik a túrát az olvadó hó, magas vízállás, nagy sár miatt. Az idõjárás elõrejelzés szerint esõ is várható volt délutánra.
Végül jól döntöttünk, hogy elmentünk. Igaz 20km-re neveztünk és csak 15 lett belõle, mert el kellett érnünk a visszafelé jövõ vonatot és egy kicsit lassabban tudtunk haladni mint számítottuk. Megtettük a Vinye-Csesznek-Porva-Csesznek távot. Igaz ezért nem járt kitûzõ (ha visszafelé mentünk volna akkor igen) de nem is ez a lényeg.
Az idõ kitûnõ volt, a terep idõnként valóban nehéz, változatos, hó-sár-víz felváltva, de ezzel együtt is csak örülhettünk, hogy a részvétel mellett döntöttünk. Aki nem szereti, hogy "kicsit" piszkos, sáros lesz (nekem is sikerült a legnagyobb sárban esnem egyet), annak meg kell várnia a tavaszi száradást. Viszont olyan arcát láttuk a vidéknek amit még eddig nem.
A szervezõk mindent megtettek, hogy jó túrát kovácsoljanak össze, a hiányos vagy jelöletlen részek, elterelések kitûnõen ki voltak jelölve, a tájékoztatás a túraszakaszok állapotáról pontos és részletes volt. A szervezés igazán kifogástalan volt.
A túra végén újból megállapítottuk, hogy jobb belevágni mint otthon maradni, mert ismét egy szép nappal gazdagodtunk a az idõ, a környék és a szervezõk segítségével.

Gizi, Péter és a többi túratárs


 
 
túra éve: 2007
Cuha 25/35/50/ Bakonyalja 25/45 / (Erdőalja 25) / BakonyerdőTúra éve: 20072007.08.29 15:48:07
Úgy döntöttem én is írok egy túrabeszámolót. Ami tulajdonképpen nem is a túráról, mint inkább annak szervezésérõl és szervezõirõl szól. Remélve, hogy akik elolvassák, levonják belõle a tanulságokat.
A Bakonyalja 45 túrát megváltoztatva, kitaláltak a szervezõk egy un. „pontkeresõ” túrát. Ez jó ötlet, csak egy normál túrához viszonyítva sokkal több odafigyelést, elõkészületet igényelne. Sajnos a szervezõk már másik elõzõ túrákon is bizonyították alkalmatlanságukat. Ha tudom, hogy Õk szervezik (névrõl sajnos eddig nem ismertem Õket) el sem megyek. A mostaninál is csak az volt a probléma, hogy semmi sem ment rendesen. A szervezõ késett, nem volt nála egy A4 papír sem, a térképek a másik szervezõnél voltak, aki még többet késett. A térképeken csak a fele útvonal volt rajta, a pontok hiányoztak, vagy - mint késõbb kiderült – több száz méterrel máshol voltak, mint azt az alig olvasható térkép szerint kerestük. Nem beszélek a nevezési díj beszedésérõl. A kitalálhatatlan rejtvényekrõl.
Többekkel találkoztam Porva-Csesznek vasútállomáson, akik „üdvözletüket” küldték a rendezõknek, Õk hazamentek vonattal, (én még végigmentem gyalog) de nem mentek be a célba. Ami külön óriási baklövés, hogy a cél a vasútállomástól 3 km-re volt.
Tisztelettel megkérem a túra szervezõit, többszörösen bizonyítván alkamatlanságukat, NE RENDEZZENEK TÖBB TÚRÁT ! Ne vegyék el a túrázók kedvét a túrázástól!
Személy szerint Õk : Andrási Gábor, Fehérvári Máté, Mészáros Gabriella.

A Bakony viszont csodálatos volt, megérte végigmenni ezen a részén.
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár