Túrabeszámolók


túra éve: 2007
Aszód kerékpáros ttúrákTúra éve: 20072007.04.14 18:46:02
Ez volt a hat éves lányom elsõ kerékpáros teljesítménytúrája, picit hosszabb lett mint amit vártunk. :)
A kiírás szerint az ASZÓD 20K - családi táv mindössze 15km és, 50m szint van benne. A rajtnál a jelentkezési lapon már nem is 20 szerepelt, hanem csak 15 volt a bekarikázható táv. Páromnak mondtam is, hogy akkor ezt 1,5-2 óra alatt lecombozzuk, úgy jöjjön vissza.
Az útvonal alapján elõre berajzoltam a követendõ tracket. Többé-kevésbé sikerült is követni, egészen Kartal temetõig, ahol a felfestés a 15-ös távot beküldte a temetõ melletti útra. Elgurultunk a keresztezõdésig, és nagyon hiányoltuk az EP-t. Mivel nem volt, elõvettük a leírást, amibõl kiderült, hogy vissza a fõútra, és irány tovább Fenyõharaszt felé. Itt jöttek az elsõ gondok. Az emelkedõk megtekerése a kis, váltó nélküli bicajjal nem minden esetben sikerültek könnyedén. Az EP-nél jól esett Incsinek a banán, és szõlõcukrot is sikerült belekönyörögni. Reméltem, hogy meghozza az erõt. :)
A földúton végigszáguldott, majd az aszfalton is szép tempót ment. Csak a városi, járdás szakasznál lassultunk vissza. A célig kitartott, csak a járdára már nem bírta felemelni a bicajt, ezért kicsit eltörött a mécses. Hamar megvigasztalódott, bezsebelte az ajándékokat és az elismeréseket.
A teljes táv 23,9 km és 189m szintemelkedés. Ez a kiíráshoz képest jelentõs eltérés. Ha elõre tudjuk, akkor is elmentünk volna, csak alaposabban készülünk.
Most néztem meg a tracklogot, 2 óra 55 perc alatt teljesítettük, még így is szintidõn belül.
Köszönjük szépen a szervezést, remek túra volt gyönyörû idõben.

ui: Én még a célból hazatekertem, hogy meglegyen nekem is az elegendõ táv, így 60km-t sikerült bicajoznom.
 
 
Sukoró (Pákozd) IVV túraTúra éve: 20072007.04.07 20:50:00
Elõször is elnézést kérek mindenkitõl, mert nem vagyok írói vénával megáldva, nem úgy mint túratársaim némelyike, akiknek élménybeszámolóit örömmel olvastam eddig is.
Ez az elsõ hozzászólásom, ígérem nem viszem túlzásba. ;)
Ezt a hozzászólást is csak azért teszem, mert ez volt mind a fiam (3év - 5 km), mind a lányom (6 év - 10km) elsõ tt-je. Ahogy tõlük hallottam, nem az utolsó!
Incsi lányommal beterveztük a 20-as bicajos túrát a jövõ hét végére, reszkessen mindenki! :)
Itt is szeretnék gratulálni a szervezõknek, mert nagyon profi tt-t raktak össze! Ilyen, és ehhez hasonló tt-bõl kéne sok, hogy a gyerekekkel minél egyszerûbben meg tudjuk szerettetni a tt-zást, kirándulást, természetet.
(zárójelben jegyzem meg, hogy 11,3 km volt a 10-es táv)
 
 
vissza az túrákhoz
<<== túranaptár