Túrabeszámolók


Tanulmányi kirándulás - Cseh Tamás emléktúra

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2012 2013 2014 2015 2016 2017
 Túra éve: 2017
regulatTúra éve: 20172017.01.26 06:23:49
megnéz regulat összes beszámolója

Először a Cseh Tamás emléktúrán. ...és hangsúlyoznám, hogy nem a rendezők hibája, hogy egy jobb kanyart benéztem. De benéztem. Így a végére a 14 kilométeres túrát sikerült további 4 kilométerrel bővíteni. Ezt leszámítva, ez egy ideális téli túra volt, amit nagyon élveztem.

....és a beszámolban talán azt is sikerül megfejteni, hogy az eltévedésnek mi volt az oka. Szóval bővebben itt.

 
 
 Túra éve: 2013
ToteszTúra éve: 20132013.01.23 22:23:35
megnéz Totesz összes beszámolója

Nem bírtam ki, hogy ne menjek el ezen a hétvégén kirándulni, ráadásul már tavaly is szerettem volna eljutni a Cseh Tamás emléktúrára, így idén semmi sem tántoríthatott el tõle.


Beszámoló, Fotók, GPS track

 
 
roqfortTúra éve: 20132013.01.21 08:21:54
megnéz roqfort összes beszámolója

Szép túra volt gyönyörû havas erdõvel, jó emelkedõvel az elsõ 5 km-en. Sajnos visszafelé az utolsó 2 km-en, már Pomáz belterületén, azt hiszem a Vidróczi utcán, ami tiszta jég volt mert a város nem takarítotte le az utat, sikerült jó alaposan elesnem.


Szeretném itt még egyszer megköszönni az utcában lakó fiatal párnak, akik szintén részt vettek a túrán, hogy elvittek autóval a müv. házig. Szerintem nem tudtam volna leugrálni, bicegni odáig a jeges úton, még segítséggel sem.


A kórházban aztán kiderült, hogy eltörött a bokám, 6 hét gipsz + némi regeneráció:-(. Szóval a következõ túra jó esetben is csak áprilisban lesz:-(.

 
 
 Túra éve: 2012
olsenTúra éve: 20122012.01.23 15:02:36
megnéz olsen összes beszámolója

szia emberek,volt egy Cseh Tamás emléktúra..

nem indultam korán,elõzõ napon Tatabányán jártam a madarasokkal,bár két túratársam jóvoltából éjfélkor ágyban voltam,de kilenckor volt randim a tömeggel a téren,sikeresen elkerültük egymást és bátran felszálltam a békási HÉVre,ez azonban nem állt meg Pomázon,akad itt még tennivalója a Vitézynek..átszálltam,leszálltam,neveztem,indultunk a friss hóban..a hosszú ember a botjaival már visszafelé sétált a zöldön,de a csipásabbak elõttünk rongyoltak vagy két kilométerórával,elõzni kockázatos lett volna és fölösleges,türelmesen baktattunk,legalább nem néztük folyton az itinert,a nyomokon akár Winetou is eltalált volna,de a tömeg fogva tartott..a Jandánál nosztalgia volt,és hó,a kopjafánál is,és egyszerrre ott volt a víz..január ide vagy oda,nem fagyott meg,a bátrabbak kortyoltak és indultunk vissza,kellemesen latyakos sárban,a kilátásaink jók voltak..

visszaértünk,erdei munkások rongálták a fákat és tüzeskedtek,lovas kislány bandukolt el mellettünk,vezetéklova nem volt..még elmentünk a temetõig,majd a városházáig,Pomáz kívül-belül..

és a célban tea,bor,hagyma, zsír, kenyér és a kultúra,ami miatt a távot választottuk..két ember ,két gitár,és sok-sok csehtomi,a padlón is ültek a népek,mint hajdanán,szólt a zene Desireerõl,Irénrõl,Icáról,Vértes tanárnõrõl,volt vers és tombola,akárcsak idõutazás lett volna..

magamfajta aggastyánok mellett a fiatalok is odahallgattak,érdekes újítás a zöldgömbtõl,köszönjük..várjuk a következõt..