Túrabeszámolók


32-es határvadászok útja

új túrabeszámoló rögzítése
Kiírások:2016 2017
 Túra éve: 2017
efemmTúra éve: 20172017.09.12 18:59:01
megnéz efemm összes beszámolója

(Email-ben érkezett rendezői összegzés.)

Tisztelt Túratársak, kedves Barátaink!

 

Gyorsan elteltek a "32-es határvadászok útja" túrahatének napjai, újabb évet kell várnunk, hogy újból együtt túrázhassunk Erdély csodálatos tájain. Fölöslegesnek éreztem új köszönetnyilvánító levél fogalmazását, ezért aktualizáltam a tavalyit, de ne vádoljatok plágiummal, hiszen azt is én írtam.



Nagy örömünkre szolgált, hogy minden eddiginél nagyobb létszámmal tettük meg a 32-es határvadászok útját Hidegségből Csíkszentdomokosra. Köszönjük Mindnyájatok megtisztelő figyelmét, hogy közösen őrizhettük, őrizzük a hazájukat védő és érte akár életüket is áldozó hős katonáink emlékét, mely mára már a nemzeti emlékezet része. Köszönet a Csíki EKE-nek, hogy a megszokottnál jóval többen tartottak velünk az egykori kitörés útvonalán.



Köszönjük Berszán Lajos atyának a Sebő hadnagy keresztjénél celebrált emlékező szentmisét, melyet Jákfalvi Péter (Maglódi Sebő Ödön Túratársaság) szervezett, valamint köszönjük Bodó György atyának a gyimesközéploki katonasír koszorúzásánál emlékezését. Köszönjük a hidegségi Szilveszter Imre Gábor plébános úrnak túránk évek óta áldással történő indítását.

 

Külön köszönet Pregitzer Fruzsina színművésznőnek a marosvécsi előadásért és a túra során elhangzott versekért, prózákért, valamint köszönjük Bata Hajnalka népdalénekesnek csodálatosan csengő énekét.

 

Köszönjük Kovács Lehelnek az EKE elnökének és családjának, hogy együtt tehettük meg az Istenszékére vezető túrát és a 32-esek kitörésének útvonalát, továbbá köszönet a z EKE-nek, hogy társszervezőként segítetették túrahetünket.

 

Köszönjük Vita Zoltánnak (EKE Marosvásárhely) az Istenszéke és András Zsoltnak (EKE Gyergyó) a Kereszthegy emléktúra vezetését.

 

Köszönjük Nagy Józsefnek a feledhetetlen remetei napokat és a túrák vezetését, valamint párjának Ágotának segítségét érkezésünkkor.

 

Külön köszönet a Soproni Honvéd Hagyományőrző Egyesület "katonáinak", akik részvételükkel emelték a megemlékezések méltóságát. 



Köszönjük a Hazajáró Honismereti és Turista Egylet támogatását, idén is jó néhány alkalommal haladtak túráink a Hazajáró nyomdokán.

 

Köszönet Rácz Árpi barátunknak és a Gyimesvölgyi férfikórusnak a 32-es határvadászok útja túraindító műsoráért, melyből sugárzó energiával feltöltődve indultunk az egykori kitörés keserves útvonalán.



Köszönet Karda Róbert polgármester úrnak és a csíkszentdomokosiaknak a felejthetetlen fogadásért és az ünnepi műsorért és köszönet a fogatosoknak, akik a Kondra keresztnék vártak ránk, hogy a hátra lévő távot közösen tegyük meg.

 

Köszönet az Igazi Csíki Sört gyártó manufaktúrának, hogy pihenő napunkon a gyárlátogatás alkalmával új erőre kaptunk.



Külön köszönet a Magyar Turista folyóirat évek óta tartó segítségét túránk ismeretségének növelésében.



Köszönet a Teljesítménytúrázók Társaságának túrafelhívásaink (a 32-es és a Kereszthegy emléktúrák) megjelenéséért, a több, mint 1000 letöltés magáért beszél.

 

Köszönet a Kárpát Expressz tudósításáért a Kereszthegy emléktúráról, ahol a 21. székely határvadászok harcainak helyszínén főhajtással emlékeztünk hősi helytállásuk előtt. Augusztus 27-én került adásba az M1 műsorán 13 óra 35 perckor, de később megtalálható lesz a mediaklikk.hu-n, a Kárpát Expressz youtube oldalán és a 32-es határvadászok útja facebook oldalon is.  http://www.mediaklikk.hu/video/karpat-expressz-2017-08-27-i-adas-2/

 

Köszönet a szervezésben és rendezésben közreműködő minden név szerint nem kiemelt barátunknak,támogatónknak, segítőnknek munkáját.



Végezetül köszönet minden Túratársunknak, ez az élményekben gazdagtúrázássaltöltött hét csakis a Ti közreműködésetekkel valósulhatott meg. A 32-es határvadászok útja nyilvános facebook oldalon máris sok fotó található.



2018-ban reményeink szerint újra találkozunk, terveink már kezdenek összeállni. Őrizzük meg emléktúráink politika és pártok fölött álló méltóságát, hiszen "a háború a politika folytatása más eszközökkel".(idézet: Carl von Clausewitz porosz katona és hadtörténésztől) 

 

Isten áldjon Mindnyájatokat! 



Üdvözlettel: Kohl András túraszervező (Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület)

 
 
 Túra éve: 2016
efemmTúra éve: 20162016.08.26 11:14:55
megnéz efemm összes beszámolója

(Email-ben érkezett rendezői beszámoló.)


Tisztelt Túratársak, kedves Barátaink!

Nagy örömünkre szolgált, hogy minden eddiginél nagyobb létszámmal tettük meg a 32-es határvadászok útját Hidegségből Csíkszentdomokosra. Köszönjük Mindnyájatok megtisztelő figyelmét, hogy közösen őrizhettük, őrizzük a hazájukat védő és érte akár életüket is áldozó hős katonáink emlékét, mely mára már a nemzeti emlékezet része.

Köszönjük Berszán Lajos atyának a Sebő hadnagy keresztjénél celebrált emlékező szentmisét, melyet Jákfalvi Péter (Maglódi Sebő Ödön Túratársaság) szervezett, valamint köszönjük Bodó György atyának a gyimesközéploki katonasír koszorúzásánál emlékezését  és a kereszt újbóli megáldását. Köszönjük a hidegségi Szilveszter Imre Gábor plébános úrnak túránk évek óta áldással történő indítását, valamint Bata Hajnalka népdalénekesnek csodálatosan csengő énekét alkalmanként kiegészülve a gyimesi gyerekek közreműködésével.

Külön köszönet a Soproni Honvéd Hagyományőrző Egyesület "katonáinak, akik részvételükkel emelték a megemlékezések méltóságát. 

Köszönjük a Hazajáró Honismereti és Turista Egyletnek az együttműködést, így lettek tartalmasak és színesebbek programjaink.

Köszönet André Csabának a felejthetetlen élményt nyújtó gyimesi néptánc és népzene bemutatónak, valamint a szintén különleges élményt adó TransylMánia zenekar koncertjének.

Köszönet Esztány Zsoltnak és családjának a széphavasi túra vezetését.

Köszönet Prezsmer Fülöpnek a Szellő-tetőre vezető túra vezetéséért.

Köszönet Albert Alfonz alpolgármester úrnak és a csíkszentdomokosiaknak a felejthetetlen fogadásért és az ünnepi műsorért.

Külön köszönet a Magyar Turista folyóirat évek óta tartó segítségét túránk ismeretségének növelésében.

Köszönet a Teljesítménytúrázók Társaságának túrafelhívásunk megjelenéséért, a több, mint 1000 letöltés magáért beszél.

Köszönet Kosaras Péter Ákos hadtörténésznek és Rácz Árpi tanító bácsinak a 100 évvel ezelőtt történtekről szóló előadásért.

Külön köszönet Baksa Józsefnek a székelyvarságon töltött szép napokat és a varsági túrák vezetését, valamint a Hazajáróból megismert immáron kultikus helyek bemutatását.

Köszönjük Kovács Lehelnek az EKE elnökének és családjának, hogy együtt tehettük meg a 32-esek kitörésének útvonalát. 

Köszönet a szervezésben és rendezésben közreműködő minden név szerint nem kiemelt barátunknak,támogatónknak, segítőnknek munkáját.

Végezetül köszönet minden Túratársunknak, ez az élményekben gazdag, túrázással töltött hét csakis a Ti közreműködésetekkel valósulhatott meg. A 32-es határvadászok útja nyilvános facebook oldalon máris sok fotó található.

2017-ben reményeink szerint újra találkozunk, már van jó néhány ötletünk. Őrizzük meg emléktúráink politika és pártok fölött álló méltóságát, hiszen "a háború a politika folytatása más eszközökkel".(idézet: Carl von Clausewitz porosz katona és hadtörténésztől) 

A Kárpát Expressz stábja forgatott a rendezvényeinken, ismereteink szerint augusztus 27-én kerül adásba az M1 műsorán 14 óra 15 perckor, de később megtalálható lesz a Kárpát Expressz youtube oldalán.

 

Isten áldjon Mindnyájatokat! 

Üdvözlettel: Kohl András szervező (Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület nevében)