Túrabeszámolók


32-es határvadászok útja

efemmTúra éve: 20162016.08.26 11:14:55

(Email-ben érkezett rendezői beszámoló.)


Tisztelt Túratársak, kedves Barátaink!

Nagy örömünkre szolgált, hogy minden eddiginél nagyobb létszámmal tettük meg a 32-es határvadászok útját Hidegségből Csíkszentdomokosra. Köszönjük Mindnyájatok megtisztelő figyelmét, hogy közösen őrizhettük, őrizzük a hazájukat védő és érte akár életüket is áldozó hős katonáink emlékét, mely mára már a nemzeti emlékezet része.

Köszönjük Berszán Lajos atyának a Sebő hadnagy keresztjénél celebrált emlékező szentmisét, melyet Jákfalvi Péter (Maglódi Sebő Ödön Túratársaság) szervezett, valamint köszönjük Bodó György atyának a gyimesközéploki katonasír koszorúzásánál emlékezését  és a kereszt újbóli megáldását. Köszönjük a hidegségi Szilveszter Imre Gábor plébános úrnak túránk évek óta áldással történő indítását, valamint Bata Hajnalka népdalénekesnek csodálatosan csengő énekét alkalmanként kiegészülve a gyimesi gyerekek közreműködésével.

Külön köszönet a Soproni Honvéd Hagyományőrző Egyesület "katonáinak, akik részvételükkel emelték a megemlékezések méltóságát. 

Köszönjük a Hazajáró Honismereti és Turista Egyletnek az együttműködést, így lettek tartalmasak és színesebbek programjaink.

Köszönet André Csabának a felejthetetlen élményt nyújtó gyimesi néptánc és népzene bemutatónak, valamint a szintén különleges élményt adó TransylMánia zenekar koncertjének.

Köszönet Esztány Zsoltnak és családjának a széphavasi túra vezetését.

Köszönet Prezsmer Fülöpnek a Szellő-tetőre vezető túra vezetéséért.

Köszönet Albert Alfonz alpolgármester úrnak és a csíkszentdomokosiaknak a felejthetetlen fogadásért és az ünnepi műsorért.

Külön köszönet a Magyar Turista folyóirat évek óta tartó segítségét túránk ismeretségének növelésében.

Köszönet a Teljesítménytúrázók Társaságának túrafelhívásunk megjelenéséért, a több, mint 1000 letöltés magáért beszél.

Köszönet Kosaras Péter Ákos hadtörténésznek és Rácz Árpi tanító bácsinak a 100 évvel ezelőtt történtekről szóló előadásért.

Külön köszönet Baksa Józsefnek a székelyvarságon töltött szép napokat és a varsági túrák vezetését, valamint a Hazajáróból megismert immáron kultikus helyek bemutatását.

Köszönjük Kovács Lehelnek az EKE elnökének és családjának, hogy együtt tehettük meg a 32-esek kitörésének útvonalát. 

Köszönet a szervezésben és rendezésben közreműködő minden név szerint nem kiemelt barátunknak,támogatónknak, segítőnknek munkáját.

Végezetül köszönet minden Túratársunknak, ez az élményekben gazdag, túrázással töltött hét csakis a Ti közreműködésetekkel valósulhatott meg. A 32-es határvadászok útja nyilvános facebook oldalon máris sok fotó található.

2017-ben reményeink szerint újra találkozunk, már van jó néhány ötletünk. Őrizzük meg emléktúráink politika és pártok fölött álló méltóságát, hiszen "a háború a politika folytatása más eszközökkel".(idézet: Carl von Clausewitz porosz katona és hadtörténésztől) 

A Kárpát Expressz stábja forgatott a rendezvényeinken, ismereteink szerint augusztus 27-én kerül adásba az M1 műsorán 14 óra 15 perckor, de később megtalálható lesz a Kárpát Expressz youtube oldalán.

 

Isten áldjon Mindnyájatokat! 

Üdvözlettel: Kohl András szervező (Kelet-Magyarországi Speciális Mentő Egyesület nevében)