Hegyiember és Baráti Köre túramozgalmak 2021

A Hegyiember és Baráti Köre az UTSZB-vel közösen 2021-ben útjára indítja az „Egykorvolt túrák” sorozatot. A túrasorozatban korábban létezett, de már megszűnt teljesítménytúrák emlékét idézzük meg. A sorozatban szereplő túrák látványos útvonalai megérdemlik, hogy szervezett formában is teljesíthetők legyenek. Köszönjük az egykori teljesítménytúrák rendezőinek, hogy emlékezetes rendezvények keretében tették lehetővé a végigjárásukat.

A túrákat ajánljuk a korábbi résztvevőknek, hogy felidézzék az akkori emlékeket valamint azoknak a túrázóknak is, akiknek nem volt módjuk erre. Ajánljuk tehát bárkinek, aki egyben vagy szakaszokra bontva szeretné bebarangolni a Bükk és környékének útjait. Az útvonalak nagyobbrészt követik az egykori túrák útvonalait, de itt-ott módosítottuk, kiegészítettük őket.
A túrák teljesíthetők jelvényszerző túramozgalomként valamint elszámolhatók 2021-ben a Bükk Teljesítménytúrázója Kupában is.
Jelvényszerző túraként való teljesítés esetén nincs időkorlát, akárhány részletben bejárható az útvonal bármilyen irányban. A teljesítés feltétele az igazolólapon szereplő kérdések megválaszolása. Ha valamelyik kérdésre nem lehet válaszolni, elfogadunk a helyszínen készült fotót is melyen a pont és a túrázó is látható. Ha többen együtt teljesítik a túrát, akkor is elegendő egy igazolólapot kitölteni, feltüntetve az összes teljesítő nevét.
A Bükk Teljesítménytúrázója Kupában a túra csak az általunk megadott irányban, egyben, a feltüntetett szintidőn belül végigjárva számolható el. Ebben az esetben az igazolólap kitöltésén kívül egy publikus track linkjét is kérjük elküldeni, melyen látható a teljesítés ideje.

Az igazolólapok beszerezhetők Pető Sándortól az alábbi email-címen:
hegyiemberesbaratikore@gmail.com , illetve letölthető a www.teljesitmenyturazoktarsasaga.hu oldalról.
Kérjük, hogy az igazolólapot emailben küldjék el valamint célszerű a díjazás árát átutalni. Az utaláshoz kérésre küldünk bankszámlaszámot.

Emlékezetes túrákat, felejthetetlen élményeket kívánunk.
Hegyiember és Baráti Köre UTSZBBalatoni túrák 2021

Bükk Teljesítménytúrázója Kupa 2021

Egerlátó 65 (Új!)

Egykorvolt túrák (Új!)

Garadna-völgy 50 (Új!)

Kazincbarcika T(r)él 50 (Új!)

Palina 50 (Új!)

Veterántanya 50 (Új!)