Normafa és a János-hegy környéke ismét látogatható!

(forrás: Normafa Park facebook oldal. 2021.02.15 17:00)
Kedves Látogatóink!

Az előrejelzés egyre melegedő időjárást jelez a következő napokra, és mivel mára a fák nagy részéről leolvadt az eddig veszélyt jelentő jég, az erdő látogatásának tilalmát feloldjuk.
A Jánoshegyi út Budapest felé eső része is biztonságos, de a Budakeszi felé eső részén még sok helyen van jég, ami apró darabokban leeshet. Ezért továbbra is legyenek körültekintőek és elővigyázatosak azokon a helyeken, ahol a fán jeget látnak.
Az utak rendkívül jegesek, csúszósak, ezért kérjük, hogy legyenek óvatosak!
Normafa és a János-hegy környéke a jegesedés miatt lezárva, erdőlátogatási tilalom!
(forrás: Normafa Park facebook oldal. 2021.02.10 19:00)
Továbbra is érvényben marad a lezárás a Normafán, mert a fákon a jég vastagsága napközben nőtt. Éjszakára erősödő szelet jelez a meteorológia, ami fákat dönthet ki a területen. Az önkormányzat a Szépjuhászné és a Mátyás király út között a Tündérhegyi utat is lezárja. A jég miatt itt földig belógó ágak teszik veszélyessé a közlekedést.


 


FIGYELEM!

Lezárja a Normafát és parkolóját a Hegyvidéki Önkormányzat


(forrás: Normafa Park facebook oldal. 2021.02.09 21:00)

A Normafán este az ónos eső után havazás kezdődött, a magasabban fekvő részeken az ágakra mintegy 1 cm vastag jégréteg rakódott. Egy-egy nagyobb ág leszakadt, az Erzsébet-kilátóhoz vezető útra fa is dőlt.

Több helyen vastag jégréteg rakódott a fákra, ágak szakadhatnak le, fák dőlhetnek ki, így az ott tartózkodás rendkívül veszélyessé vált. A János-hegy környékén a legveszélyesebb a helyzet.

A balesetek elkerülése érdekében a Hegyvidéki Önkormányzat a Normafa és a János-hegy térségében erdőlátogatási tilalmat rendel el! A Normafa parkolóját lezárjuk.

Az intézkedés visszavonásig érvényes.

A gyalogos és kerékpárutakat belépési tilalmat jelző szalagokkal zárjuk le. Kérjük, saját biztonságuk érdekében a korlátozás feloldásáig ne látogassák a Normafát!

Hegyvidék - Több mint kerület Normafa Park #normafa #normafapark

Lehet, hogy egy kép erről: fa és természet