Újabb turistaút létesült a Budai-hegységben

Örömmel értesítjük a kirándulókat, hogy a Budapesti Természetbarát Sportszövetség (továbbiakban BTSSZ) Technikai Bizottsága önkéntesek segítségével 4,2 km hosszú új Zöld körséta jelzésű turistautat létesített a Farkas-völgy környékén.
(Forrás: MTSZ honlap)
 
A turistaút megközelíthető a Fogaskerekű vasút Széchenyi-hegy, Gyermekvasút végállomásától a Zöld sáv jelzésű turistaútról, a Gyermekvasút Széchenyi-hegyi végállomásától, a 21-es autóbusz Normafa, Gyermekvasút megállójától a Zöld sáv jelzésű turistaútról, az 59-es villamos Márton Áron téri végállomása felől a Zöld háromszög jelzésű turistaútról, és az 53-as autóbusz Mindszenty József bíboros téri végállomásától a Zöld kereszt jelzésű turistaútról.

A turistaút Természetvédelmi területen ill. Natúra2000-es területen halad át, ezért kérjük a kirándulókat, hogy a természetvédelmi rendszabályokat tartsák be.
 

 

Az új turistaút létesítésével egyidejűleg felújításra került a Zöld háromszög jelzésű turistaút fonódó szakasza, valamint a Magyar Természetjáró Szövetség (továbbiakban MTSZ)  jelzésfestési pályázatának keretében a Zöld sáv jelzésű turistaút Csaba utca - Normafa szakasza, és a Zöld + jelzésű turistaút az 53-as autóbusz Mindszenty József bíboros téri végállomásától az Apáca-rétig.