Újabb jelzett turista utakat létesített a BTSSZ

(Forrás: MTSZ)

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség Technikai Bizottsága a természetjárók kérésének eleget téve új Sárga + jelzésű turistautat létesített a Budakeszi Vadaspark és a Katonasírok között, valamint a kirándulók általi magas látogatottsága miatt visszaállította a 2007-ben megszüntetett Tündér-hegyi Zöld körsétautat.

Jelzett turistaút vezet a Budakeszi Vadasparktól a Katonasírokig

A természetjárók kérésének eleget téve a Budapesti Természetbarát Sportszövetség új Sárga + jelzésű turistautat létesített a Budakeszi Vadaspark és a Katonasírok között.
Az új turistaút létesítésével megszűnt a Vadaspark úthálózatának puffer jellege, megteremtődött az átjárhatósága, és a közvetlen eljutás biztosítva lett jelzett turistautakon a 22-es autóbusz Országos Korányi Intézet megállójától (itt még érvényes a BKK Budapest bérlete) a Nagy-Kopaszra.
A Budakeszi Vadaspark jelzett turistaút hálózata 2018-ban a meglévő nyomvonalakon átalakításra kerül.
 
 
Új Zöld körséta létesült a János-hegy alatt

Az útvonal kirándulók általi magas látogatottsága miatt visszaállításra került a 2007-ben megszüntetett Tündér-hegyi Zöld körsétaút.
A körséta 3,2 km hosszú, gyalogosan megközelíthető a 155-ös autóbusz Zugliget végállomásától a Zöld + , majd a Zöld sáv jelzésű turistautakról, a 22-es autóbusz Szépjuhászné megállójától a Zöld + jelzésű turistaútról, és a 291-es autóbusz Zugliget, libegő végállomása felől a Zöld háromszög jelzésű turistaúton.
A Szépjuhászné felé tartó Z+ jelzésű turistaút rövidebb lett: nem a Zöld háromszögből ágazik ki, hanem az új Zöld körsétából.
 
 
BTSSZ Technikai Bizottság

Az MTSZ által kiírt festési pályázat segítségével több turistaút jelzése újult meg a Budai-hegységben.

Új turistautak létesültek a János-hegyen.
Turistaút változások a Normafa-lejtő környékén.
Turistaút változások a Budai-hegységben.

Vannak még rossz állapotban lévő utak, a tervek szerint jövőre is lesz lehetőség jelzések felújítására. Ehhez kérnek pályázó egyesületeket és a még most is tartó munkákban a vizsgázott  útjelző-vezetők mellé önkéntes segítőket.
Jelentkezés: btsszturistaut [kukac] gmail [pont] com címen.

BTSSZ Technikai Bizottság