Turistaút korlátozás a Cuha-völgyben az év végéig vasútfelújítás miatt!

(Forrás: Bakonyerdő Zrt.)

Kedves Látogatók!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Bakonyerdő Zrt. erdőlátogatási korlátozást vezet be (az erdőről, az erdő védelméről és az erdőgazdálkodásról szóló 2009. évi XXXVII. törvény 94.-96 §-ai alapján) a Bakonyszentlászlói Erdészet területén található Cuha-völgyi Kirándulóerdő és tanösvény útszakaszain és az azt körülvevő erdőterületeken. A korlátozás 2016. október 24. és december 31. között érvényes.

(Érintett terület: Vinye - Viadukt - rakodó melletti II. vasúti híd közötti P- turistajelzés. Kerülő út nincs, esetleg a Zörög-hegyen át, vagy a Hódos-ér felé. TTT szerk.)
 

(A korlátozással érintett útszakasz hossza: 2070 méter)

A korlátozás kezdőkoordinátái: 47° 21' 36.60", 17° 49' 23.61"
A korlátozás végkoordinátái: 47° 21' 01.76", 17° 50' 00.29"

Fenti korlátozás indoka, hogy a MÁV Zrt. üzemeltetésű vasúti pályán a támfalak és a 409. sz. melletti viadukt rézsűkúpjainak kőrakat lábazata meggyengült, amely miatt szükségessé vált a vasúti pályát megtámasztó támfal - rendszer védelmét biztosító Cuha patak medrének helyreállítása az ott található műtárgyak állékonysága, valamint a vasútbiztonság fenntartása miatt. A munkálatokat a MÁV FKG Kft. kivitelezi, azonban a rekonstrukció során szükségessé vált a Bakonyerdő Zrt. kezelésében álló erdei út igénybe vétele.

Kérjük, hogy a fent megjelölt és az alábbi térképen található területen ebben az időszakban saját testi épségük érdekében ne tartózkodjanak!

Szíves megértésüket köszönjük!

Részletes erdészeti térképvázlat a képre kattintva az eredeti hírben: