Szeptemberi túrák a Ság hegyre, a Kemenes Vulkánpark szervezésében - ajánló

Tisztelt Teljesítménytúrázók!


A Kemenes Vulkánpark Látogatóközpont szeptemberben is számos túrát szervez a Balaton-felvidék legnyugatibb fekvésű tanúhegyére, a Ság hegyre. A hegy különlegessége, hogy az 50 éves bányászati múltnak köszönthetően egy 50-60 m mély kráter található benne, mely betekintést enged egy tűzhányó felépítésébe. Túráink 3 tematika köré épülnek, így az érdeklődő részt vehet botanikai, vulkán- és bányász túrán is.
 


A botanikai túrák keretében a túrázó megismerkedhet a Ság hegy külön flóraszigetet alkotó növényvilágával. A túrát meghívott botanikus vezeti.
Vulkántúránk keretében megismerkedhetünk a hegy földtani történetével, geológiai múltjával, feltárul elénk az 5 és fél millió éve lezajlott vulkáni tevékenység minden titka. A túrát a Vulkánpark képzett vezetője vezeti.

Bányász  túránk keretében az 1907 és 1957 között működő Sághegyi Bazaltbánya Rt. megmaradt épületei mentén haladva, idős bányászok történeteivel színesített túrán vehet részt az érdeklődő. A túrát szintén a Vulkánpark képzett vezetője vezeti.
A meghirdetett időpontokon túl, csoportok számára is indulnak túrák, ehhez azonban előzetes bejelentkezés szükséges a 06/95 777 400-as telefonszámon vagy a karadi.eniko@kemenesvulkanpark.hu e-mail címen.
A túrák ára: 900 Ft/ fő

Kemenes Vulkánpark Kemenes Vulkánpark túrák


Németh Alíz

Kiállítási animátor

Kemenes Vulkánpark

telefon: +36-95/777-402

cím: Celldömölk, Sághegyalja körút 1.

e-mail: nemeth.aliz@kemenesvulkanpark.hu

web: www.kemenesvulkanpark.hu