Túrabeszámolók


Csavargás a megyeszélen

efemmTúra éve: 20032005.04.10 20:15:56
Csavargás a megyeszélen 34km TT Százhalombatta.
táv: 34km, szint: 150m, szintidõ: 8óra30perc
teljesítve: 6:52 alatt

Ideális januári túranap, kicsit párás, ködös idõ - így legalább/sajnos nem látszottak a finomító építményei, viszont nem volt látható az Érd feletti magaspartról a Duna és az Óvárosi rész.
A terep: a túra elsõ felén a félcentis hóval fedett jég, Simonpuszta és a megyehatár között keményre fagyott hó, a végén a gáton szintén jég volt a jellemzõ. (Számomra a sportcipõ-túrabot párosítás megfelelõ felszerelésnek bizonyult.)

A jelzések tökéletesek -a túra útvonalán végig papírbóják- voltak, részletes útvonalleírást és térképet is kaptunk, eltévedni nem lehetett. (Kivéve a 12.ep után "sikerült" sokaknak. "A 6-os út másik oldalán, a fõúttal párhuzamosan, Érd felé vezetõ földúton folytatjuk a túrát." - áll az útvonalleírásban. Kevés nyomtot láttam. :)) )

Szolgáltatások: 15km-nél zsíroskenyér, tea szükség szerinti mennyiségben. A célban tea + mikuláscsomag. Persze kitûzõ és oklevél is.
Ötletes, hogy a 16 ellenõrzõponton -melyeken a fenti kivételével nincs személyzet- pecsételés helyett az igazólólapon található kérdésre kell leírni a választ. (pl: "14. Ellenõrzõ pont. Cégtábla. Minek látszik a legtöbb lába a táblán?") A pontok általában minden évben ugyanott vannak, a kérdés viszont változik.

Jó kis túra volt ez, megfelelõ alternatíva annak aki (már eleget túrázott a Pilisben vagy) szeretné magát kipihenni a téli Mecsek után és a téli Mátra elõtt.
efemm.