Túrabeszámolók


8 bucka

Rush2006Túra éve: 20072007.08.14 12:51:50
8 Bucka Futás 50

Hibáimból tanulva már a rajt elõtt 1 órával ott voltam az indulási helyen, így jól eldumálgattam az ismerõsökkel. Láttam hogy ez egy kemény meccs lesz a profik között, mert jobbnál jobb futók jöttek. 10:00-kor elindultunk. Az elején egybõl mászás a P-n föl a Róka-hegyre, majd letérés róla, és szalagozott úton tovább. Egyedül indultam, és jó darabig így is mentem. Pilisborosjenõ után már eléggé szétszakadt a mezõny, kicsivel elõttem László Szilvi, mögöttem Gazdag Tomiék.

Jó idõ volt, élveztem a futást, és jól is ment. A szintadatok viszont csúnyán el voltak írva (mérve), a 450m feltüntetett szintkülönbség helyett kb. 800-1000 között mozgott.. Frissítõállomás jött, a K- jelzésen az Ózon Kemping (Csobánkai mûút) elõtt vártak a finomságok. Magamba tömtem gyorsan párat, majd már ott se voltam. A következõ részben a leírásban a Z-n kellett volna menni a Szántói-nyereghez a Hosszú-hegyen át (K100 útvonal), de a szalagok teljesen máshol voltak elhelyezve, így ezekre hagyatkoztam. Elég uncsi volt ez a rész, sokszor meredek emelkedõk, majd lejtõk jöttek. Elhagytam 2 embert is itt, és L.Szilvit is megközelítettem, mivel én megfutottam a szintet is. Finom Gatorade várt a frissítõponton, illetve más sós, megint erõtgyûjtöttem a legnehezebb szakaszra.

A Pilis szerpentines kanyargós ösvénye következett. Gazdag Tomi utólért, nagyon nyomta. Én amolyan kocogós módon néha belegyalogolva jutottam föl a csúcsra. Itt 2 pohár víz, majd mentem tovább. Innen szép erdõs részen vezetett az út, kicsit kezdtem belassulni, sehol senki körülöttem, nem mertem gyorsan futni nehogy görcs legyen. Elkezdett szemerkélni az esõ, ez most jól jött, de hamar vége is lett. A Kétbükkfa-nyeregnél volt a fordítópont, itt utólértem larzen-t, de hamarabb továbbindult. Meredek köves lefele volt a következõ, majd meg kellett állni kicsit gyalogolni, mivel elkezdett szúrni az oldalam kicsit (mint mindig, sajna ezt mondhatom :(. Kezdek rájönni hogyha benyomok ilyenkor 1-2 szendvicset akkor kicsit stabilizálódik az oldalam. Most is így történt, megettem a szenyót, majd ment a futás tovább jól. Utólérem larzen-t, nem éppen jó bõrben van. Ismét a Szántói-nyereg jön, kicsit megpihenek, majd nyomás tovább. Mögöttem nemsokkal Gaál Karcsi jön, megvárom, addig gyalogolok, majd innentõl a célig együtt nyomjuk. Jól jövünk, elhagyunk egy futót a vadászles EP elõtt. Innentõl teljesen ugyanaz volt az útvonal mint az elején, csak fordítva. Sajnos iszonyú meleg lett, és mivel nyílt részbõl volt bõven, így az emelkedõket inkább csak meggyalogoltuk, de a síkon próbáltunk nem megállni. A cél elõtt 5 km-rel larzen utólér, visszajött az életkedve, és hamarosan már messze látom. Karcsival beérkezünk a tikkasztó melegben a célba, épp idõben, mert már kezdtek a lábaim görcsölni. A stoppert lenyomják:

5:34:35.

Jó kis idõ lett magamhoz képest. Meglepetés hogy volt finom lecsó korlátlan mennyiségben, be is vágtam 3 tányérral, illetve (bár gyõzködésre) kaptunk érmet is. (a neten csak kitûzõ volt írva, és meleg kaja sem szerepelt). Kihirdették a Terep Ultra Kupa végeredményét is, látásra megtudtam ki is a Németh Csabi :-)

Összességében pozitív élményekkel tértem haza, a szintkülönbséget máskor rendesebben kéne lemérni, de más probléma nem volt. Így tovább!